HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Blue Smoke Barbecue Recepten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de lekkere barbecue recepten en makkelijke bijgerechten van Blue Smoke BBQ. Wij kunnen het, dus u kan het zeker!

GEVOGELTE

VARKEN SPARE RIBS

HAM, SPEK & PROCUREUR - en ander Varkensvlees

RUND & KALF

AARDAPPELS op de BBQ

SALADES

GROENTEN

DRY RUBS

MARINADES & PEKELS

GLAZUUR & MOP SAUZEN

BBQ SAUZEN

PASTA

RIJSTHier Uw Advertentie ?


Blue Smoke - GEVOGELTE


Edgar's Losie Foroe - Surinaamse BBQ Kip

Foto van Edgar en zijn gegrillde kippen - door Blue Smoke BBQ. Zoals vele Surinaamse mensen, heeft onze vriend Ed een aangeboren kooktalent. Dit Surinaamse Losie Foroe recept, Surinaams voor Gegrillde Kip, is een van zijn favorieten.

Blue Smoke Warm Gerookte Kip

Foto van Blue Smoke Warm Gerookte Kip door Blue Smoke BBQ. Er moeten minstens duizend manieren bestaan om een kip klaar te maken... Maar op déze manier maak je zelfs van de eenvoudigste en goedkoopste diepvrieskip een echte delicatesse.

Blue Smoke Warm Gerookte Kip #2

Foto van Blue Smoke Warm Gerookte Kip Als we de kip met de borst omlaag grillen dan kan het vet van de rug tijdens het garen mooi in het borstvlees zakken. Met sappiger borstvlees als resultaat!

Blue Smoke Highway Chicken

Foto van Blue Smoke Highway Chicken Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...

Juanita's Gerookte Kippenpoten

Foto van Juanita's Gerookte Kippenpoten door Blue Smoke BBQ. Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!


Barbecue Kalkoen Recepten


Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen

Foto van Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen Sinds twee jaar gaat er bij ons op Kerstavond een kalkoen de barbecue op. Dit is niet alleen een actieve invulling van een feestelijke avond, het is nog fantastisch lekker ook!

Duitse Kalkoen Barbecue

Foto van warm gerookte Duitse Kalkoen Voor ons traditionele Blue Smoke "Turkey Burn" winter barbecue feest van 2009 hadden wij gekozen voor het thema "Duitsland". Daar hoort natuurlijk een echt Duits kalkoen recept bij!


Vulling voor Kalkoen of Kip


Juancho's PretKrenten Vulling voor Gevogelte

Foto van met gele rozijnen gevulde kip op de barbecue door Blue Smoke BBQ. Juancho's PretKrenten zijn rozijnen en/of gedroogde cranberries die voor de kick een uurtje te voren in de sterke drank zijn gezet. Ze hebben zich dan zo'n beetje half volgezogen en zijn extra sappig! ;o)Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ SPARE RIBS


Honing Mosterd Spare Ribs

Foto van Barbecue Honing Mosterd Spare Ribs - door Blue Smoke BBQ Na een paar uur warm roken vormt het zachte vlees van deze pittig-zoete barbecue Honing-Mosterd Spareribs een mooi contrast met de textuur van het krokante korstje.

Chinese Rode Ribben

Foto van Chinese Rode Ribben. Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!

Singapore Spareribs!

Foto van Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ. Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!

Gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes

Foto van warm gerookte en geglazuurde Oosterse krabbetjes Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ HAM & SPEK


Barbecue Babi Pangang !

Babi Panggang Deze originele Babi Pangang is tamelijk makkelijk op de barbecue te maken, en je weet echt niet wat je proeft...
Ontdek HIER de heerlijke Indische barbecue!

North Carolina Pulled Pork

Foto van een North Carolina Pulled Pork Sandwich met Traditionele North Carolina Barbecue Saus en North Carolina Koolsla door Blue Smoke BBQ. Probeer dit North Carolina pulled pork recept en ontdek hoe eenvoud kan leiden tot perfectie!
En die bonk vlees geeft je wat om over (of tegen) te praten tijdens je biertje...     ;o)

Gepekelde en Warm Gerookte Hele Beenham

Foto van gepekelde en warm gerookte hele varkenspoot in de kogel barbecue. Deze hele varkenspoot hebben we eerst 16 uur ondergedompeld in een kruidige pekel. Daarna is deze mooie bundel fricandeau, beenham en andere beenspieren bijna tien (10!) uur warm gerookt met brokken eiken hout in de barbecue.

Warm Gerookte Varkenshielen

Foto van Warm Gerookte Varkenshielen Een echt Brabants Hammetje! De varkens hielen in dit barbecue recept zijn eerst ingewreven met een lekkere pittig-zoete mosterd-rub, en daarna dik drie uur warm gerookt met eiken hout.

Gepekeld en Warm Gerookt Spek

Foto van Gepekeld en Warm Gerookt Spek in de Barbecue Rookoven Dit gepekeld en warm gerookt spek is - in plakjes en met een beetje mosterd - een lekkernij op een stukje roggebrood.
Smaakt natuurlijk ook geweldig bij de zuurkool!

Surinaams Geroosterd Varken (Losie Agoe Metie)

Foto van Surinaams Geroosterd Varken In Suriname wordt dit geroosterd varken Losie Agoe Metie genoemd. Mijn vriend Edgar maakt het gewoonlijk op Kerstavond. Iedereen die langs komt moet een stuk proeven.
En Brada! - het is lékker!Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke Barbecue RUND


Cote de Boeuf - Runderkoteletten op de BBQ

Foto van Rosbief van Hele Ribeye in de Weber Grill. De Cote de Boeuf is een eerlijk en stoer stuk vlees. Toen ik deze super steaks met bot bij de slager in de vitrine zag liggen waren de barbecue plannen snel klaar: Cowboy Barbecue!

De Hele Ribeye: Super Rosbief

Foto van Rosbief van Hele Ribeye in de Weber Grill. De combinatie van indirect grillen en warm roken stelt je in staat om een hele ribeye langzaam tot perfectie te garen zonder de buitenkant zwart te blakeren.

Geglazuurde Oosterse Kalfsribben

Foto van de Geglazuurde Oosterse Kalfsribben door Blue Smoke BBQ. Deze makkelijke "low and slow" warm gerookte en geglazuurde orientaalse kalfsribben zijn lekker kruidig, zoet en rokerig. Hoewel kalfs spareribs niet zo vet zijn als varkens spareribs, en hoewel ik ze laat garen tot ze "van het bot vallen", blijven ze verassend sappig.Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ AARDAPPELS


Gevulde BBQ Aardappelen

Gevulde BBQ Aardappels Deze gevulde aardappelen kosten even wat tijd om voor te bereiden, maar ze smaken heerlijk. Bovendien geven deze smakelijk versierde patatten je barbecue bord een extra feestelijk tintje.

Blue Smoke Barbecue Friet

Foto van Blue Smoke Barbecue Friet Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ SALADES


Pasta Salade No. 5

Foto van Pasta Salade No. 5 Deze heerlijke Pasta Salade kun je serveren bij alle soorten barbecue, maar hij kan ook als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood en je favoriete witte wijn.

Zoet Zure Komkommer Salade met Sesamzaad

Komkommer Salade met Sesamzaad. In dit heerlijke salade recept wordt de hoofdrol gespeeld door fris knapperige komkommer in een pittig zoet zure dressing. En de vers geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak toe.

Juancho's Tuin Salade

Foto van Juancho's Tuin Salade Deze kleurrijke, makkelijke en gezonde salade smaakt lekker fris uit de tuin en je kunt hem serveren bij alle soorten warm gerookt vlees of gegrillde vis!


Barbecue Koolsla Recepten

Koolsla en barbecue zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo'n knapperig frisse salade sluit perfect aan bij de zwoele smaak van barbecue vlees. Succes gegarandeerd!


North Carolina Koolsla   (Zeven-Dagen Salade)

Foto van knapperige zoet zure North Carolina Koolsla - door Blue Smoke BBQ. Dit eenvoudige North Carolina Koolsla recept gaat erg goed samen met Pulled Pork.
En - omdat er geen mayo of ei in zit - is ze veiliger voor een zomers buitenfeest of picnic.

Juanita's Amerikaanse Koolsla

Foto van Juanita's Amerikaanse Koolsla Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.

Blue Smoke Rode Koolsla No. 3

Foto van Blue Smoke Rode Koolsla Deze pittige rode koolsla met stukjes appel smaakt heerlijk fris bij alle wat zwaardere vlees gerechten van de barbecue.
 Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ GROENTEN


West Texas Country Beans

Foto van Foto van West Texas Country Beans bonen recept door Blue Smoke BBQ. Deze West Texas Country Beans zijn eigenlijk niet weg te denken bij een echte Amerikaanse barbecue. Deze bonen horen bij de huifkar of chuckwagon zoals Harley bij Davidson.

Richard's Rode Kool met Sinaasappel

Richard's recept voor Rode Kool met Sinaasappel. Wij herkenden dit lekkere zoet zure kool recept van onze vriend Richard meteen als een strakke begeleider van onze Belgische, Nederlandse en Duitse barbecue gerechten.

Duitse Gruenkohl

Duitse Gruenkohl recept door Blue Smoke BBQ. Dit Duitse Gruenkohl recept is een hartig groentengerecht dat erg lekker combineert met de eerlijke Belgische, Nederlandse en Duitse barbecue gerechten van Blue Smoke BBQ.Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ DRY RUBS


Juanita's Dry Rub USA #1

Foto van Juanita's Dry Rub USA #1 voor Barbecue Kip en Spare Ribs door Blue Smoke BBQ. We hebben het hier over marinade in poedervorm...
Met deze dry rub geeft u kip of varkensvlees die echte Amerikaanse barbecue smaak!

Juancho's Mosterd Rub No. 1

Juancho's Mosterd Rub no. 1 "Juancho's Mosterd Rub no. 1" is de perfecte dry rub voor kip of lamsvlees!

En zoals te verwachten, gaat deze rub goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.

Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2

Foto van Juancho's Mosterd Rub no. 2 door Blue Smoke BBQ De op deze pagina getoonde kruiden mix voor gegrild varkensvlees is het resultaat van steeds wat anders proberen en kritisch proeven.
    Zorgt voor een pittig-zoet-knapperig korstje!

Amarillo Dry Rub

Foto van Amarillo Dry Rub Ofschoon deze Amarillo Dry Rub bedoeld is voor het kruiden van rundvlees, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees!

Brazos Beef Rub

Foto van Brazos Dry Rub Het Brazos Dry Rub recept is smaakt geweldig bij rundvlees en is gemakkelijk te maken: zout en peper, en een vleug Tex-Mex: knoflook, paprika, rozemarijn en komijn.Hier Uw Advertentie ?


BBQ MARINADES & PEKELS


Indonesische Zoet Zure Marinade voor Babi Pangang

Foto van Indonsesische Zoet Zure Marinade Voor deze zoet zure babi pangang marinade fruiten we eerst een mix van ui, knoflook en gember tot de keuken lekker ruikt. We laten de boel dan eerst afkoelen voordat we het vlees er bij doen.

Chinese Cha Siew Marinade

Foto van spare ribs in Chinese Cha Siew marinade. Iedereen met een beetje barbecue kan het opvallend rode Chinese barbecue varkensvlees gemakkelijk thuis maken! Gemakkelijke originele Chinese marinade uit een pakje!

Singapore Marinade

Foto van de ingredienten van Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade. Na een bad in deze heerlijke Singapore Marinade krijgen uw gegrillde kip, gerookte lamsbout, spareribs, koteletten of schouder karbonades een onvergetelijke Oosterse smaak!

Oosterse Marinade No. 2

Foto van Krabbetjes in de Oosterse Marinade No. 2 Dit lekkere Oosterse marinade recept is gemakkelijk en snel te maken en is zeer geschikt voor alle soorten varkensvlees zoals koteletten, spare ribs en krabbetjes.

Gekruide Pekel

Gekruide Pekel Marinade Ofschoon niet echt een marinade in de normale zin van het woord, zijn de handelswijze en het resultaat van dit soort pekels het zelfde:

Je legt het vlees er een aantal uren in, en de smaak wordt aanzienlijk verbeterd!

Duitse Bier Mosterd Marinade (Wet Rub)

Foto van Duitse Bier Mosterd marinade Deze sterke marinade is zo dik dat je het barbecue vlees er mee kunt insmeren. Dit is geen dry rub maar een wet rub! Handig voor grote stukken vlees zoals een hele kalkoen.Hier Uw Advertentie ?


BBQ GLAZUUR & MOP SAUZEN


Chinese Cha Siew Glazuur

Foto van Cha Siew glazuur. Na een paar keer insmeren met deze Chinese glazuur saus krijgt gegrilld varkensvlees zoals koteletten, spareribs en krabbetjes een mooie diep rode glans.

Singapore Glazuur

Foto van Singapore Glazuur op spareribs door Blue Smoke BBQ. Na een paar keer inkwasten - tegen het eind van het grillen - met deze Singapore glazuur saus krijgt gegrillde kip, varkensvlees of lamsbout een prachtige diepe glans.

Oosterse Glazuur No. 2

Foto van Oosterse Glazuur No. 2 op warm gerookte krabbetjes Dit gemakkelijke Oosterse glazuur recept op basis van de gebruikte Oosterse marinade is zeer geschikt om barbecue varkensvlees een mooi en lekker glanslaagje te geven.

Juancho's Honing-Mosterd Glazuur

Blue Smoke Highway Chicken - na moppen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur Deze honing-mosterd glazuur zorgt voor een mooi blinkend glazuurlaagje op je vlees, en voegt nog eens een heerlijke smaak toe ook!
 Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke Barbecue SAUZEN


Indische Babi Pangang Saus Recept No. 1

Foto van Babi Pangang Saus Er moeten minstens honderd variaties zijn op het recept voor Indische zoet zure saus. Dit recept voor babi panggang saus komt van de Indische schoonmoeder van een vriend van ons.

Indische Babi Pangang Saus Recept No. 2 ( met ui )

Foto van Babi Pangang Saus Het leek ons een goed idee om voor onze BBQ babi pangang de Indische zoet zure marinade na gebruik te bewaren om er een tweede, dikkere babi pangang saus van te maken waar we het vlees bij het serveren in leggen.

Blanke Saus met Dragon

Foto van Blanke Saus met Dragon door Blue Smoke BBQ. Deze blanke saus met dragon is universeel inzetbaar bij alle soorten vlees gerechten, maar met name bij varkensvlees, kalfsvlees en gevogelte.

Traditionele North Carolina Barbecue Saus

Foto van traditionele North Carolina barbecue saus - door Blue Smoke BBQ. Deze traditionele North Carolina BBQ saus is bedoeld om te serveren bij Pulled Pork.
Dit doodsimpele heet zure recept heeft de potentie om de doden tot leven te wekken...Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke Barbecue - PASTA


Pasta Salade No. 5

Foto van Pasta Salade No. 5 Deze heerlijke Pasta Salade kun je serveren bij alle soorten barbecue, maar hij kan ook als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood en je favoriete witte wijn.Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke Barbecue - RIJST


Maleise Rijst met Sjalotten Knoflook en Gember

Foto van Maleise Rijst met Sjalotten Gember en Knoflook - door Blue Smoke BBQ Dit Maleisische rijst gerecht is een heerlijk zachte compagnon bij uw Aziatische barbecue zoals gegrilde runder saté, geroosterde kip of lamsvlees.Hier Uw Advertentie ?


Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !