Singapore Marinade
Het Singapore Marinade recept dat we hier bij Blue Smoke BBQ hanteren is onze eigen interpretatie van de smaken, geuren en kleuren van Singapore, en dan met name die van de Chinese en Indonesisch - Maleise wijken.
We zijn intussen zo tevreden over deze Oosterse marinade dat we het geregeld toepassen voor een Oosterse barbecue. Dit zoet pittige marinade recept is dus blijven hangen en we hebben het al vaak gebruikt voor het marineren van spare ribs, krabbetjes, koteletten, lamsbout, hele kip, kippenpoten of kippenvleugels, noem maar op.
Toen onze vriend Kees voor het eerst onze Singapore Barbecue Spare Ribs met Honing Glazuur proefde vond hij ze "onbeschoft lekker"!
Deze "honey glazed" barbecue spareribs zijn vooraf gemarineerd in Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade,
en tijdens het grillen ingekwast met een glazuursaus op basis van honing.
Marinade Ingrediënten
Voor ons Singapore marinade recept gebruiken we de volgende ingredienten:
8 eetlepels |
2 eetlepels |
2 eetlepels |
1 |
2 |
6 teentjes |
5 cm |
Soya Saus (zoute) |
Olie |
Bruine Basterdsuiker (aangedrukt) |
Limoen |
Rode Spaanse Pepers |
Knoflook |
Gemberwortel |
De losse ingredienten van Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade:
Soya Saus, Olie, Knoflook, Rode Spaanse Pepers, Gember, Limoen en Bruine Basterdsuiker.
(De honing gebruiken we tijdens het grillen om het vlees te glazuren)
Bovenstaande hoeveelheden leveren genoeg marinade voor het marineren van 2 tot 3 kilo vlees.
Bereidingswijze
De bereiding van de Chinees / Maleise Marinade gaat als volgt:
- |
Doe de soya saus, olie en suiker in een mengkom en roer door elkaar; |
- |
Pers de limoen uit en voeg toe; |
- |
Was de Spaanse pepers, verwijder zaad en zaadlijsten, snij overdwars in smalle reepjes, en voeg toe; |
- |
Schil een dik stuk gember van 5 cm lang, snij overdwars in flinterdunne plakjes, en voeg toe; |
- |
Maak 6 teentjes knoflook schoon, snij in dunne plakjes, en voeg toe; |
- |
Roer de marinade goed door elkaar tot de suiker geheel opgelost is; |
Laat het vlees minimaal 1 uur in de koelkast marineren, een hele nacht is echter veel beter!
Baby back ribs in Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade.
Suggestie van de PitBoss
Singapore Spareribs!
Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de
Singapore Marinade gelegen,
en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met
Singapore Glazuur!
Singapore Glazuur
Na een paar keer inkwasten - tegen het eind van het grillen - met deze Singapore glazuur saus krijgt
gegrillde kip, varkensvlees of lamsbout een prachtige diepe glans.