HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Singapore Marinade

Het Singapore Marinade recept dat we hier bij Blue Smoke BBQ hanteren is onze eigen barbecue interpretatie van de smaken, geuren en kleuren van Singapore, en dan met name die van de Chinese en Indonesisch - Maleise wijken.

We zijn intussen zo tevreden over deze Oosterse marinade dat het recept is blijven hangen, en we gebruiken het vaak voor een Oosterse barbecue. Deze zoet pittige marinade gebruiken we voor het marineren van spare ribs, krabbetjes, koteletten, lamsbout, hele kip, kippenpoten of kippenvleugels, noem maar op.

Toen onze Kees voor het eerst onze Singapore Barbecue Spare Ribs met Honing Glazuur proefde vond hij ze "onbeschoft lekker"!


Foto van Singapore Spareribs op het barbecue rooster door Blue Smoke BBQ. Deze "honey glazed" barbecue spareribs zijn vooraf gemarineerd in Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade, en tijdens het grillen ingekwast met een glazuursaus op basis van honing.



Hier Uw Advertentie ?


Marinade Ingrediënten


Voor ons Singapore marinade recept gebruiken we de volgende ingredienten:


8 eetlepels
2 eetlepels
2 eetlepels
1
2
6 teentjes
5 cm
Soya Saus (zoute)
Olie
Bruine Basterdsuiker (aangedrukt)
Limoen
Rode Spaanse Pepers
Knoflook
Gemberwortel


Foto van de losse ingredienten van de Blue Smoke BBQ Singapore Marinade. De losse ingredienten van Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade:
Soya Saus, Olie, Knoflook, Rode Spaanse Pepers, Gember, Limoen en Bruine Basterdsuiker.
(De honing gebruiken we tijdens het grillen om het vlees te glazuren)

Bovenstaande hoeveelheden leveren genoeg marinade voor het marineren van 2 tot 3 kilo vlees.


Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->


Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze


De bereiding van de Chinees / Maleise Marinade gaat als volgt:


-

Doe de soya saus, olie en suiker in een mengkom en roer door elkaar;

-

Pers de limoen uit en voeg toe;

-

Was de Spaanse pepers, verwijder zaad en zaadlijsten, snij overdwars in smalle reepjes, en voeg toe;

-

Schil een dik stuk gember van 5 cm lang, snij overdwars in flinterdunne plakjes, en voeg toe;

-

Maak 6 teentjes knoflook schoon, snij in dunne plakjes, en voeg toe;

-

Roer de marinade goed door elkaar tot de suiker geheel opgelost is;


Laat het vlees minimaal 1 uur in de koelkast marineren, een hele nacht is echter veel beter!


Foto van baby back ribs in Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade. Baby back ribs in Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade.


Hier Uw Advertentie ?



Suggestie van de PitBoss


Singapore Spareribs!

Foto van Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ. Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!

Singapore Glazuur

Foto van Singapore Glazuur op spareribs door Blue Smoke BBQ. Na een paar keer inkwasten - tegen het eind van het grillen - met deze Singapore glazuur saus krijgt gegrillde kip, varkensvlees of lamsbout een prachtige diepe glans.



Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !