HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Gevulde Aardappels

Deze op de barbecue gegrilde gevulde aardappelen kosten even wat tijd om voor te bereiden, maar ze smaken heerlijk.

Aardappelen grillen op een Outdoor Chef, Weber grill, Green Egg, Oklahoma Joe of andere gesloten barbecue is heel gemakkelijk. Bovendien geven gegrilde aardappelen je barbecue bord altijd een extra feestelijk tintje.Blue Smoke - Gevulde BBQ AardappelsHier Uw Advertentie ?


Ingredienten


De Aardappels:

4
1/4 theelepel
Aardappels, liefst vastkokend, groot formaat
Zout (liefst zonder jodium)

Vulling:

2 eetlepels
2 eetlepels
3 eetlepels
1 theelepel
1/4 theelepel
1/4 theelepel
Boter
Melk, lauwwarm, mag wat meer zijn
Ui, fijngesnipperd
Curry Poeder
vers gemalen Zwarte Peper
Zout (liefst zonder jodium)

Kruiden (optie, voor zover voorhanden, liefst vers)

2 eetlepels
1 eetlepel
1 eetlepel
1 eetlepel
1
Bieslook, fijngesnipperd
Rozemarijn, fijngesnipperd
Dragon, fijngesnipperd
Munt, fijngesnipperd
Spaanse Peper, rood of groen, fijngesneden

Afdekking:

4 plakken
1 theelepel
3 eetlepels
Kaas, liefst licht belegen, fijngesnipperd
Curry Poeder
Olijfolie, liefst de gewone geleHier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze

1. - Aardappelen Wassen en Uithollen Gevulde Aardappelen, klaar om te roosteren

Borstel de aardappelen schoon onder de koude kraan en snij ze plat doormidden. Kook ze 10 minuten met wat zout, giet af en laat afkoelen.

Hol de aardappelen uit met een lepel;

2. - Maak de Aardappel Vulling

Doe de uitgeraspte aardappelprut in een mengkom en voeg de boter toe. Prak door elkaar en voeg melk toe tot een mooi smeuiig mengsel ontstaat. Voeg de ui, curry poeder en kruiden (optie) toe en maak op smaak met vers gemalen peper en zout;

Voeg eventueel nog wat melk toe als je het mengsel te droog vindt;

3. - Maak de Afdekking

Gemakkelijk: Meng de curry poeder door de kaassnippers;

4. - Vul de Aardappelen

Verdeel de vulling over de aardappels, strijk de bovenkant plat en strooi er de kaassnippers met curry poeder over. Sprenkel over elke halve aardappel een theelepel olijfolie;

5. - Richt de Barbecue in voor Indirect Grillen

Weber barbecue ingericht voor indirect grillen (Juancho's Split Grill) Maak je barbecue klaar voor indirect grillen. In principe is elke afsluitbare barbecue bruikbaar, zolang er maar een lekbak in past en de aardappels niet direct boven de kolen komen te liggen.

Om een partijtje gevulde aardappelen te roken vullen we een Weber houtskoolstarter met een stuk of 20 a 25 briketten, 's winters een paar briketten extra. Zogauw de houtskool-briketten in de Weber starter goed branden kiepen we ze in de barbecue, waarna we de lekbak plaatsen.

Om de temperatuur in de barbecue een beetje onder controle te houden, gieten we ongeveer een liter water in de lekbak. Om net iets meer smaak in het vlees te krijgen kan het water geheel of gedeeltelijk vervangen worden door bier of wijn.

Houtskool Briketten

Foto van Houtskool Briketten door Blue Smoke BBQ Ik gebruik altijd houtskool briketten vanwege de regelmatige vorm en afmetingen, en volgens mij hebben briketten ook een gelijkmatigere kwaliteit vergeleken met houtskool in brokken (en dan vooral brokjes...).

Rookhout

Zodra de briketten in de barbecue goed doorgloeien en er een laagje grijze as over ligt, voeg ik op de gloeiende kolen een paar stompjes of brokken hout toe van zo'n drie tot vijf centimeter dik en zo'n acht tot twaalf centimeter lang.

6. - Aardappelen Grillen

Rooster de gevulde aardappels een half uur tot drie kwartier in de gesloten barbecue;

Gevulde Aardappelen omsingelen twee kippen, na 20 minuten indirect roosteren In het niet-vegetarische segment van de barbecue wereld gaat het roosteren van deze gevulde aardappelen natuurlijk ideaal samen met warm gerookt vlees zoals kip of spare-ribs.


Hier Uw Advertentie ?


Serveer eventueel met een beetje mayonaise, curry saus en/of knoflook saus. Lekker!Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !