HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Onze Favoriete Kookboeken

Juanita en ik verzamelen kookboeken. Niet alleen elk barbecue kookboek, maar de hele internationale keuken. Mexicaanse kookboeken, Maleisische kookboeken, Spaanse kookboeken, Italiaanse kookboeken, Chinese kookboeken, Indiase kookboeken, Cubaanse, Amerikaanse, Marokaanse, Turkse, Surinaamse, Engelse, en ga nog maar even door...

Van elke vakantie of reis komen we thuis met minstens één kookboek als souvenir. Niet om in de kast te zetten, maar om uit te koken en zodoende nog een tijdje lekker na te genieten van de gerechten waar we tijdens de vakantie zo van gesmuld hebben.

Je hoeft echter niet eerst in een land geweest te zijn om van de lokale keuken te kunnen genieten.

Een goed kookboek vertelt je hoe je voedsel op de juiste manier bereidt. Een fantastisch kookboek zal je inspireren en motiveren om nieuwe dingen te proberen, om plaatsen te ontdekken waar je nog nooit geweest bent. Het kookboek als reisgids.

Hier zijn een paar buitengewone kookboeken uit onze collectie.

(Veel van onze boeken zijn nog gewoon te koop via Amazon.com)



Legends of Texas Barbecue Cookbook


  Auteur: Robb Walsh

  ISBN 0-8118-2961-8


Holy Smoke - The Big Book of North Carolina BBQ

John Shelton Reed, Dale Volberg Reed and William McKinney

Dit is zonder twijfel een van de betere barbecue boeken. Niet alleen kookboek, maar ook geschiedenisboek en reisboek. Folklore, traditie, het eten, de mensen, de kultuur.

"Holy Smoke" geeft ons een diepe kijk in de barbecue traditie van North Carolina, zowel van de Piedmont als de oostelijke kulturen.

Het boek is met humor geschreven, en gevuld met feiten, interviews, anecdotes, illustraties, barbecue constructie tips, originele barbecue recepten, en fantastische bijgerechten.

Zie ook een paar van de fantastische recepten die we uit het boek Holy Smoke geprobeerd hebben:


BBQ USA


Auteur: Steven Raichlen

ISBN 0-7611-2015-7
or ISBN 0-7611-3133-7



Chinese Village Cookbook


Auteur: Rhoda Yee

ISBN 0-912738-07-3



101 tapas


Auteurs: Juan Calduch & Xabier Gutierrez & Igor Zalakain

ISBN 978-84-96177-51-2



El Libro de la Cocina Mexicana

El Libro de la Cocina Mexicana

Ook in het Engels verkrijgbaar:

Mexico: The Beautiful Cookbook

Auteurs: Susanna Palazuelos & Marilyn Tausend & Ignacio Urquiza

ISBN 968-39-0758-X (Spaans)

ISBN-13: 978-0067575864 (Engels)

Onze ervaring: Dit boek leest extra lekker weg in combinatie met een pittige Caballo Negro.


The Food of Malaysia


Auteurs: De koks van rest. Bon Ton in Kuala Lumpur en rest. Jonkers in Malacca

ISBN 962-593-606-8 (hc)



Texas Cowboy Cooking


Auteur: Tom Perini

ISBN 0-9713122-0-6




Hier Uw Advertentie ?


Hier Uw Advertentie ?





Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !