HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Onze Favoriete Kookboeken

Juanita en ik verzamelen kookboeken. Niet alleen elk barbecue kookboek, maar de hele internationale keuken. Mexicaanse kookboeken, Maleisische kookboeken, Spaanse kookboeken, Italiaanse kookboeken, Indonesische, kookboeken, Chinese, Indiase, Israelische, Libanese, Japanse... De Cubaanse keuken, Amerikaanse keuken, Marokaanse keuken, Turkse keuken, Surinaamse keuken, Engelse keuken, ga nog maar even door...

Van elke vakantie of reis komen we thuis met minstens één kookboek als souvenir. Niet om in de kast te zetten, maar om uit te koken en zodoende nog een tijdje lekker na te genieten van de gerechten waar we tijdens de vakantie zo van gesmuld hebben.

Je hoeft echter niet eerst in een land geweest te zijn om van de lokale keuken te kunnen genieten.

Een goed kookboek vertelt je hoe je voedsel op de juiste manier bereidt. Een fantastisch kookboek zal je inspireren en motiveren om nieuwe dingen te proberen, om plaatsen te ontdekken waar je nog nooit geweest bent. Het kookboek als reisgids.

Hier zijn een paar buitengewone kookboeken uit onze collectie.

(Veel van onze boeken zijn nog gewoon te koop via Amazon.com)



Legends of Texas Barbecue Cookbook

by Robb Walsh

Dit boek mag bij geen enkele echte barbecue liefhebber op tafel ontbreken!

In Texas zijn ze gek op barbecue. Ze maken het graag, ze eten het graag, en ze praten er graag over. (wat dat betreft is het jammer dat wij niet in Texas wonen...)

Robb Walsh laat in dit boek de vele verschillende Texas barbecue methodes en stijlen zien, van "open pit barbecue" tot "Texas Hibachi", en zodanig dat je eigenlijk liefst meteen zelf aan de slag wilt.

Dit boek vertelt ook over mensen als Walter Jetton uit Fort Worth die in de jaren 50 van de vorige eeuw met een open pit barbecue maar liefst 1200 mensen tegelijk bediende!

Zie ook een paar van de fantastische recepten waarbij we ons door dit boek hebben laten inspireren:

De Hele Ribeye: Super Rosbief

Brazos Dry Rub



Holy Smoke - The Big Book of North Carolina BBQ

John Shelton Reed, Dale Volberg Reed and William McKinney

Dit is zonder twijfel een van de betere barbecue boeken. Niet alleen kookboek, maar ook geschiedenisboek en reisboek. Folklore, traditie, het eten, de mensen, de kultuur.

"Holy Smoke" geeft ons een diepe kijk in de barbecue traditie van North Carolina, zowel van de Piedmont als de oostelijke kulturen.

Het boek is met humor geschreven, en gevuld met feiten, interviews, leuke anecdotes, illustraties, barbecue constructie tips, originele bbq recepten, en fantastische bijgerechten.

Zie ook een paar van de fantastische recepten waarbij we ons door dit boek hebben laten inspireren:

North Carolina Pulled Pork

Traditionele Eastern North Carolina Barbecue Saus

North Carolina Koolsla   (Zeven-Dagen Salade)



BBQ USA


Auteur: Steven Raichlen

ISBN 0-7611-2015-7
or ISBN 0-7611-3133-7



Chinese Village Cookbook


Auteur: Rhoda Yee

ISBN 0-912738-07-3



El Libro de la Cocina Mexicana

Ook in het Engels verkrijgbaar:

Mexico: The Beautiful Cookbook

Auteurs: Susanna Palazuelos & Marilyn Tausend & Ignacio Urquiza

ISBN 968-39-0758-X (Spaans)

ISBN-13: 978-0067575864 (Engels)

Onze ervaring: Dit boek leest extra lekker weg in combinatie met een pittige Caballo Negro.


The Food of Malaysia


Auteurs: De koks van rest. Bon Ton in Kuala Lumpur en rest. Jonkers in Malacca

ISBN 962-593-606-8 (hc)



Texas Cowboy Cooking


Auteur: Tom Perini

ISBN 0-9713122-0-6




Hier Uw Advertentie ?


Hier Uw Advertentie ?





Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !