Onze Favoriete Kookboeken
Juanita en ik verzamelen kookboeken. Niet alleen elk barbecue kookboek, maar de hele internationale keuken. Mexicaanse kookboeken, Maleisische kookboeken, Spaanse kookboeken, Italiaanse kookboeken, Indonesische, kookboeken, Chinese, Indiase, Israelische, Libanese, Japanse... De Cubaanse keuken, Amerikaanse keuken, Marokaanse keuken, Turkse keuken, Surinaamse keuken, Engelse keuken, ga nog maar even door...
Van elke vakantie of reis komen we thuis met minstens één kookboek als souvenir. Niet om in de kast te zetten, maar om uit te koken en zodoende nog een tijdje lekker na te genieten van de gerechten waar we tijdens de vakantie zo van gesmuld hebben.
Je hoeft echter niet eerst in een land geweest te zijn om van de lokale keuken te kunnen genieten.
Een goed kookboek vertelt je hoe je voedsel op de juiste manier bereidt. Een fantastisch kookboek zal je inspireren en motiveren om nieuwe dingen te proberen, om plaatsen te ontdekken waar je nog nooit geweest bent. Het kookboek als reisgids.
Hier zijn een paar buitengewone kookboeken uit onze collectie.
(Veel van onze boeken zijn nog gewoon te koop via Amazon.com)
Legends of Texas Barbecue Cookbook
by Robb Walsh
Dit boek mag bij geen enkele echte barbecue liefhebber op tafel ontbreken!
In Texas zijn ze gek op barbecue. Ze maken het graag, ze eten het graag, en ze praten er graag over. (wat dat betreft is het jammer dat wij niet in Texas wonen...)
Robb Walsh laat in dit boek de vele verschillende Texas barbecue methodes en stijlen zien, van "open pit barbecue" tot "Texas Hibachi", en zodanig dat je eigenlijk liefst meteen zelf aan de slag wilt.
Dit boek vertelt ook over mensen als Walter Jetton uit Fort Worth die in de jaren 50 van de vorige eeuw met een open pit barbecue maar liefst 1200 mensen tegelijk bediende!
Zie ook een paar van de fantastische recepten waarbij we ons door dit boek hebben laten inspireren:
• De Hele Ribeye: Super Rosbief
Holy Smoke - The Big Book of North Carolina BBQ
John Shelton Reed, Dale Volberg Reed and William McKinney
Dit is zonder twijfel een van de betere barbecue boeken. Niet alleen kookboek, maar ook geschiedenisboek en reisboek. Folklore, traditie, het eten, de mensen, de kultuur.
"Holy Smoke" geeft ons een diepe kijk in de barbecue traditie van North Carolina, zowel van de Piedmont als de oostelijke kulturen.
Het boek is met humor geschreven, en gevuld met feiten, interviews, leuke anecdotes, illustraties, barbecue constructie tips, originele bbq recepten, en fantastische bijgerechten.
Zie ook een paar van de fantastische recepten waarbij we ons door dit boek hebben laten inspireren:
• Traditionele Eastern North Carolina Barbecue Saus
• North Carolina Koolsla (Zeven-Dagen Salade)
BBQ USAAuteur: Steven Raichlen
|
Chinese Village CookbookAuteur: Rhoda Yee
|
El Libro de la Cocina MexicanaOok in het Engels verkrijgbaar: Mexico: The Beautiful CookbookAuteurs: Susanna Palazuelos & Marilyn Tausend & Ignacio Urquiza ISBN 968-39-0758-X (Spaans) ISBN-13: 978-0067575864 (Engels) |
Onze ervaring: Dit boek leest extra lekker weg in combinatie met een pittige Caballo Negro.
The Food of MalaysiaAuteurs: De koks van rest. Bon Ton in Kuala Lumpur en rest. Jonkers in Malacca
|
Texas Cowboy CookingAuteur: Tom Perini
|