Babi Panggang Saus No. 1
Babi Panggang op je Barbecue!
Er moeten minstens honderd variaties zijn op het recept voor Indische Zoet Zure Saus. Dit recept voor Babi Panggang Saus komt van de Indische schoonmoeder van een vriend van ons. Tot nu toe hebben we dit lekkere saus recept alleen nog maar gebruikt voor Indisch zoet zuur varkensvlees, oftewel Babi Panggang. We zijn er echter van overtuigd dat het voor zoet zure kip - Ajam Panggang - ook zeer geschikt is.
Even voor de absolute duidelijkheid: in het Maleis betekent "Ajam Panggang" of "Ayam Pangang" zoet zure kip, en zoet zuur varkensvlees is "Babi Panggang" of "Babi Pangang".
Zoet Zure Saus Ingredienten
Voor dit zoet zure saus recept heeft u de volgende ingredienten nodig.
1¼ kop |
4 |
½ kop |
1-2 theelepels |
2 eetlepels |
1 eetlepels |
2 eetlepels |
Water |
Bouillon Blokjes (van die kleintjes) |
Tomaten Puree |
Sambal Oelek (of hete chili saus) |
Suikerstroop |
Maizena |
Lauw Water |
Bovenstaande hoeveelheden zullen ongeveer 1 kop Indonesische saus opleveren, wat genoeg is om 1 tot 1½ pond vlees mee te bedekken.
Zoet Zure Saus Bereiding
Suggestie van de Pit Boss:
Welnu, wat zou u denken van een onvergetelijke zelf gemaakte barbecue Babi Pangang:
Barbecue Babi Pangang !
Deze originele Babi Pangang is tamelijk makkelijk op de barbecue te maken, en je weet echt niet wat je proeft...
Ontdek HIER de heerlijke Indische barbecue!
Gerelateerde Recepten
Indonesische Zoet Zure Marinade voor Babi Pangang
Voor deze zoet zure babi pangang marinade fruiten we eerst een mix van ui, knoflook en gember tot de keuken lekker ruikt. We laten de boel dan eerst afkoelen voordat we het vlees er bij doen.
Indische Babi Pangang Saus Recept No. 2 ( met ui )
Het leek ons een goed idee om voor onze BBQ babi pangang de Indische zoet zure marinade na gebruik te bewaren om er een tweede, dikkere babi pangang saus van te maken waar we het vlees bij het serveren in leggen.