HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Honing Mosterd Spare Ribs

Vers gemalen mosterdzaad en pure honing geven deze barbecue Honing-Mosterd Spareribs een fantastisch zoet-krokant korstje. Door de varkensribben een paar uur rustig warm te roken wordt het vlees heerlijk zacht en vormt een verrukkelijk contrast met de knapperige textuur van de honing-mosterd korst.


Foto van warm gerookte Honing Mosterd Spareribs door Blue Smoke BBQ. Deze pittig-zoete warm gerookte honing mosterd ribben zuig je zo van het bot!

Aan de donker rode kleur van het vlees net onder het krokante korstje zie je dat zich een mooie rookring heeft gevormd.


Hier Uw Advertentie ?

Eigenlijk zijn dit baby back ribs. In onze lokale supermarkten en slagerijen ben ik de gewone ("echte") varkens spareribs nog niet tegengekomen.

Niet getreurd! Van mijn Amerikaanse vrienden begrijp ik dat dat het zo prima is...


Baby Back Ribs ?

"Baby Back Ribs" zijn een bepaald soort varkensribben, net zoals "Krabbetjes" dat zijn.

Foto van Chinese Rode Ribben door Blue Smoke BBQ.

Informatie over Varken Spareribs

Klik HIER voor meer informatie over de verschillende soorten varkensribben en wat u er mee kunt doen !


TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue


Hier Uw Advertentie ?


Foto van in water met azijn gewassen baby back ribs door Blue Smoke BBQ. Een goed begin is het halve werk! Deze in water met azijn gewassen baby back ribs liggen te popelen om even lekker in de dry rub gewenteld te worden...

Ingrediënten

Voor dit honing mosterd barbecue spareribs recept heb je de volgende ingredienten nodig:


1 kg
2-3 eetlepels
1/2 kop
Baby Back Ribs, Spare Ribs of Krabbetjes
Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2
Honing


Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2

Foto van Juancho's Mosterd Rub no. 2 door Blue Smoke BBQ De op deze pagina getoonde kruiden mix voor gegrild varkensvlees is het resultaat van steeds wat anders proberen en kritisch proeven.
    Zorgt voor een pittig-zoet-knapperig korstje!



Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze


Foto van het verwijderen van het taaie vlies van de holle kant van de rib slab.

Spareribs Voorbereiden

Klik HIER voor een speciale pagina waarop we laten zien hoe we hier bij Blue Smoke BBQ onze spareribs optimaal voorbereiden voor een fantastisch barbecue resultaat.


Foto van baby back ribs ingepoederd met Blue Smoke BBQ Mosterd Rub No. 2. Deze spare ribs zijn lekker ingewreven met de Blue Smoke BBQ Mosterd Dry Rub Nummer 2.


Voorbereiding van de BBQ

Als je wat meer vlees wilt barbecuen, dan heb je een zo groot mogelijk grill oppervlak nodig. Om dit te bereiken splits ik het onderste rooster (het "kolenrooster") in twee delen: een klein deel voor de kolen en de rest om het vlees indirect boven te kunnen roosteren:

Juancho's Split Grill

Foto van Juancho's Split Grill door Blue Smoke BBQ. Voor een lagere temperatuur in de barbecue, betere controle over het vuur, én voor een groter grill oppervlak, richt ik mijn barbecue in voor indirect grillen aan één kant.



Hier Uw Advertentie ?



De Blauwe Rook In !!!

Zodra Juancho's Split Grill klaar en goed voorverwarmd is gaan de spareribs op het barbecue rooster boven de druipbak.

Foto van Blue Smoke Honing-Mosterd Ribben, ingewreven met Juancho's Mosterd Rub no. 2 door Blue Smoke BBQ Op de voorgrond: Blue Smoke Honing-Mosterd Ribben, ruim ingepoederd met "Juancho's Mosterd Rub Nummer 2".

Na sluiten van het barbecue deksel heb ik de onderste ventilatie openingen tot 1/4 geknepen. De bovenste ventilatie openingen, in mijn geval in het deksel, blijven ALTIJD geheel open.


Juancho's BBQ Tip

Ik heb deze Honing Mosterd Spare Ribs warm gerookt in een gesloten kogel barbecue die werkt als een rookoven.

Het is echter ook zeer wel mogelijk om spare ribs op de grill direct boven de hete kolen te bereiden.
Je moet ze dan wel voortdurend omdraaien!


Hier Uw Advertentie ?

Deze mosterd varkensribbetjes hebben we om het uur even omgedraaid zodat ze mooi egaal garen.

Na dik 2.5 uur warm roken bij een temperatuur van tussen de 150 en 180 graden Celsius (ongeveer 300F tot 350F) waren de ribben mooi gaar en gebruind.

Tijd voor de honing glazuur!

Foto van Honing Mosterd Ribben op het barbecue rooster bij Blue Smoke BBQ. Het is misschien niet zo goed te zien op de foto, maar hier zijn de ribben ingekwast met een laagje pure honing.

Na drie keer moppen met honing was het glazuur effect beter te zien.

Om de honing vloeibaar en smeerbaar te maken hebben we ze even in de magnetron opgewarmd.


Hier Uw Advertentie ?


Aanvallen!


Foto van warm gerookte Honing-Mosterd barbecue spare ribs door Blue Smoke BBQ. Na 3.5 uur indirect grillen en warm roken bij 150 tot 180 graden Celsius valt het vlees zowat van het bot. Die rode kleur van het vlees onder de korst is de rookring.

Deze zoet-pittige honing-mosterd barbeque varkensribben waren lekker mals en sappig.

Vooral het krokante korstje was verrukkulluk!!!



Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss:


Tja, wat zal ik zeggen?

Juanita en ik hebben ze gewoon ter plekke opgevreten...

Totaal geen zelfdiscipline.

Deze honing-mosterd ribbetjes waren gewoon veel TE lekker!





Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !