Juancho's Mosterd Rub 1
Voor varkensvlees is deze originele Mosterd Dry Rub inmiddels door-ontwikkeld en geëvolueerd naar onze Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2. Echter, binnen ons gezin blijft het originele zoet-pittige recept op deze pagina de perfecte Mosterd Rub voor warm gerookte kip.
Barbecue is meer kunst dan wetenschap. En een fijne ontspannende bezigheid. Terwijl je kogel barbecue lekker staat te roken heb je genoeg tijd voor een lekker biertje of een Cuba Libre terwijl je je zonden zit te overdenken... Het was tijdens dit soort overpeinzingen dat ik me realiseerde dat ik al sinds mijn kinderjaren een groot liefhebber ben van varkensvlees met mosterd. Daar zijn - na wat experimenten - uiteindelijk een paar mooie kruiden mixen uit voortgekomen zoals deze mosterd barbecue rub.
Juancho's Mustard Dry Rub #1
"Juancho's Mosterd Rub Nummer 1" is de perfecte dry rub voor kip of lamsvlees.
En zoals wellicht te verwachten, gaat deze lekkere mosterd rub ook erg goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.
Ingrediënten
Juancho's Mosterd Rub recept no. 1 zit als volgt in elkaar:
3 Eetlepels |
4 Eetlepels |
8 Eetlepels |
4 Eetlepels |
4 Eetlepels |
Zeezout, zonder jodium, halfgrof gemalen |
Zwarte Peperkorrels, halfgrof gemalen |
Bruine Basterd Suiker (aangedrukt) |
Knoflook Poeder |
Mosterd Zaad, geel of zwart, halfgrof gemalen |
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een schaal en meng goed door elkaar.
Gebruik twee of drie eetlepels dry rub voor elke kilo vlees.
Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1.5 kop rub op. Doe de overblijvende rub in een luchtdichte pot of plastic zak. Op een koele en donkere plaats blijft deze gezouten specerijen mix maanden goed.
Suggestie van de PitMaster:
Juancho's Mosterd Rub #1 gaat erg goed samen met kip.
Bijvoorbeeld:
Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...
Blue Smoke BBQ Dry Rubs
Ook de andere Blue Smoke Barbecue dry rubs kunnen wij u van harte aanbevelen:
Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2
De op deze pagina getoonde kruiden mix voor gegrild varkensvlees is het resultaat van steeds wat anders proberen en kritisch proeven.
Zorgt voor een pittig-zoet-knapperig korstje!
Juanita's Dry Rub USA #1
We hebben het hier over marinade in poedervorm...
Met deze dry rub geeft u kip of varkensvlees die echte Amerikaanse barbecue smaak!
Amarillo Dry Rub
Ofschoon deze Amarillo Dry Rub bedoeld is voor het kruiden van rundvlees, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees!
Brazos Beef Rub
Het Brazos Dry Rub recept is smaakt geweldig bij rundvlees en is gemakkelijk te maken: zout en peper, en een vleug Tex-Mex: knoflook, paprika, rozemarijn en komijn.