HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Juancho's Mosterd Rub 1

Voor varkensvlees is deze originele Mosterd Dry Rub inmiddels door-ontwikkeld en geëvolueerd naar onze Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2. Echter, binnen ons gezin blijft het originele zoet-pittige recept op deze pagina de perfecte Mosterd Rub voor warm gerookte kip.

Barbecue is meer kunst dan wetenschap. En een fijne ontspannende bezigheid. Terwijl je kogel barbecue lekker staat te roken heb je genoeg tijd voor een lekker biertje of een Cuba Libre terwijl je je zonden zit te overdenken... Het was tijdens dit soort overpeinzingen dat ik me realiseerde dat ik al sinds mijn kinderjaren een groot liefhebber ben van varkensvlees met mosterd. Daar zijn - na wat experimenten - uiteindelijk een paar mooie kruiden mixen uit voortgekomen zoals deze mosterd barbecue rub.


Juancho's Mustard Dry Rub

Juancho's Mustard Dry Rub #1



Blue Smoke Highway Chicken, ingewreven met 2 eetlepels Juancho's Mosterd Rub 1 "Juancho's Mosterd Rub Nummer 1" is de perfecte dry rub voor kip of lamsvlees.


En zoals wellicht te verwachten, gaat deze lekkere mosterd rub ook erg goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.



Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten


Juancho's Mosterd Rub recept no. 1 zit als volgt in elkaar:


3 Eetlepels
4 Eetlepels
8 Eetlepels
4 Eetlepels
4 Eetlepels
Zeezout, zonder jodium, halfgrof gemalen
Zwarte Peperkorrels, halfgrof gemalen
Bruine Basterd Suiker (aangedrukt)
Knoflook Poeder
Mosterd Zaad, geel of zwart, halfgrof gemalen



Zwarte Peper Korrels



Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze


Doe alle ingredienten in een schaal en meng goed door elkaar.

Gebruik twee of drie eetlepels dry rub voor elke kilo vlees.

Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1.5 kop rub op. Doe de overblijvende rub in een luchtdichte pot of plastic zak. Op een koele en donkere plaats blijft deze gezouten specerijen mix maanden goed.



Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitMaster:


Juancho's Mosterd Rub #1 gaat erg goed samen met kip.

Bijvoorbeeld:


Blue Smoke Highway Chicken

Foto van Blue Smoke Highway Chicken Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...



Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ Dry Rubs


Ook de andere Blue Smoke Barbecue dry rubs kunnen wij u van harte aanbevelen:


Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2

Foto van Juancho's Mosterd Rub no. 2 door Blue Smoke BBQ De op deze pagina getoonde kruiden mix voor gegrild varkensvlees is het resultaat van steeds wat anders proberen en kritisch proeven.
    Zorgt voor een pittig-zoet-knapperig korstje!

Juanita's Dry Rub USA #1

Foto van Juanita's Dry Rub USA #1 voor Barbecue Kip en Spare Ribs door Blue Smoke BBQ. We hebben het hier over marinade in poedervorm...
Met deze dry rub geeft u kip of varkensvlees die echte Amerikaanse barbecue smaak!

Amarillo Dry Rub

Foto van Amarillo Dry Rub Ofschoon deze Amarillo Dry Rub bedoeld is voor het kruiden van rundvlees, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees!

Brazos Beef Rub

Foto van Brazos Dry Rub Het Brazos Dry Rub recept is smaakt geweldig bij rundvlees en is gemakkelijk te maken: zout en peper, en een vleug Tex-Mex: knoflook, paprika, rozemarijn en komijn.



Zwarte Peper Korrels


Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !