Chinese Ontbijt Mie - Voor Bij BBQ!
Gee Ma Wot Mein - Breakfast Noodles
Dit eenvoudige doch overheerlijke Chinese noedels recept met sesamzaad hebben we uit het "Chinese Village Cookbook" van Rhoda Yee, een van onze favoriete kookboeken. Volgens Rhoda wordt dit zachte en geurige bamie gerecht op het Chinese platteland normaal als ontbijt gegeten.
Wij maken dit snelle bamie recept regelmatig voor het ontbijt op zondagmorgen en iedereen is er dol op, vooral de kinderen! Dit is echter niet alleen een lekker ontbijtgerecht, het is ook een heerlijk voorgerecht of tussengerecht bij uw Oosterse barbecue zoals bijvoorbeeld onze Chinese rode spareribs.
Ingrediënten
Voor dit originele Chinese Bami recept heb je de volgende ingredienten nodig. De aangegeven hoeveelheden zijn voor vier personen.
500 gram |
4 eetlepels |
4 eetlepels |
2 eetlepels |
1 eetlepel |
8 eetlepels |
Droge Eiermie (dunne noedels of platte noedels) |
Oestersaus |
Sesam Olie |
Lichte Soya Saus (Bijv. Kikkoman) |
Chili Olie |
Sesam Zaadjes, vers geroosterd |
Deze ingredienten zijn te koop in de toko, en de meeste waarschijnlijk ook in uw plaatselijke supermarkt.
Bereidingswijze
Dit Chinese Mie gerecht zet je vrij snel in elkaar:
- |
Rooster de sesam zaadjes in een droge koekenpan onder voortdurend omschudden tot ze mooi egaal goudbruin zijn; Bewaar in een kommetje, klaar voor gebruik; |
- |
Breng een pan met ruim water aan de kook; |
- |
Meng intussen de oestersaus, sesam olie, soya saus en chili olie in een kommetje goed door elkaar; Bewaar deze sausmix in het kommetje, klaar voor gebruik; |
- |
Zodra het water in de pan aan de kook is voeg je de droge noedels toe, laat 3 tot 4 minuten meekoken in het hete water tot net beetgaar (Italiaans: "al dente"); |
- |
Begin na 2 minuten de bamie te proeven en zodra je ze gaar genoeg vind giet je ze af; Bewaar een kopje van het hete kookvocht; |
- |
Doe de mie terug in de hete pan; |
- |
Voeg de helft van de sausmix toe aan de noedels en roer goed door elkaar; Voeg geleidelijk wat meer van de saus toe naar smaak; Voeg eventueel ook wat van het bewaarde warme kookvocht toe als je de mie wat te droog vindt worden; |
- |
Verdeel de goed doorgemengde noedels in Chinese kommetjes, en besprenkel ze met een paar eetlepels van de sesamzaadjes; |
- |
Voor maximaal effect: liefst meteen serveren,
|
Suggestie van de PitBoss:
Deze Chinese Noedels vormen een heerlijk voorgerecht of tussengerecht bij Chinese rode spareribs of warm gerookte kip!