HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Komkommer Salade met Sesamzaad

Pittig Zoet Zuur BBQ Salade Recept...

Dit recept voor komkommer salade met sesamzaad is geinspireerd door de meesterlijke keuken van Ottolenghi. In dit lekkere salade recept wordt de hoofdrol gespeeld door frisse komkommer in een zoet zure dressing. Spaanse peper en witte ui helpen zout en peper bij het oppompen van pit en aroma. Verse koriander zorgt voor een exotisch tintje en de vers geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak toe, met een zacht bittertje.

Foto van komkommer salade met sesamzaad. Komkommer Salade met Sesamzaad

Deze pittige zoet-zure salade van komkommer met sesamzaad is erg lekker en ook nog eens mooi om te zien. Als bijgerecht is het een echte allemansvriend. Combineert erg goed bij alle soorten barbecue vlees, van kip tot rosbief, van lamsbout tot spareribs.


Hier Uw Advertentie ?

Blue Smoke BBQ Komkommer Salade


Komkommer Salade Ingredienten

Voor de bereiding van dit fris zoet-zuur salade recept als bijgerecht voor 4 personen gebruiken we de volgende ingredienten.

Voor de VULLING:

2
flinke komkommers, in schuine partjes

Voor de DRESSING:

6 eetlepels
3 eetlepels
3 eetlepels
1
1
1/2 kop
1 theelepel
1/2 theelepel
olijfolie, de beste die je in huis hebt
witte wijnazijn
suiker
Spaanse peper, in smalle reepjes
witte ui, fijngehakt
verse koriander (cilantro), fijngehakt
zwarte peper, half grof gemalen
zout (of naar smaak)

Voor de GARNERING:

2 eetlepels
sesamzaadjes, vers geroosterd in de koekenpan

Juancho's BBQ Tip

In plaats van de normale grote komkommers kunt u ook de kleine variant proberen die in sommige toko's of Turkse supermarkten te koop is. Ze hebben de maat van een flinke augurk, maar dan met een maximale komkommer smaak. Super!

Foto van Turkse komkommers - Lekker! Turkse Komkommers - Korter, Kleiner, Lekkerder

Blue Smoke BBQ Komkommer Salade



Komkommer Salade Bereiding


Voor het maken van deze salade zijn we al met al waarschijnlijk een klein half uurtje bezig. Als je gasten hebt dan kun je het meeste werk van te voren doen zodat je een kwartier of half uur voordat je aan tafel gaat de komkommer enkel nog maar even door de dressing hoeft te mengen en te besprenkelen met het sesamzaad.

Foto van Turkse komkommers.


1 - Sesamzaad Roosteren

Rooster het sesamzaad in een koekenpan op half hoog vuur. Hou het zaad in beweging zodat het gelijkmatig bruint...

Zodra het sesamzaad mooi bruin is doe het dan onmiddelijk van de koekenpan over in een schaaltje of bakje, klaar voor gebruik.

Vers geroosterd sesamzaad - lekker! Vers Geroosterd Sesamzaad - Heerlijk!

Als je het sesam zaad ruim van te voren roostert bewaar het dan in de koelkast, dan blijft het langer knapperig.


2 - Salade Dressing

Los de suiker op in de witte wijnazijn en olijfolie.

Hak, snij en maal alle overige ingredienten voor de dressing en meng goed door elkaar.

komkommer salade dressing Zoet Zure Salade Dressing met Spaanse Peper, Ui en Verse Koriander.

De dressing is nu klaar voor gebruik. Als je de dressing ruim van te voren aanmaakt dan kun je overwegen om hem in de koelkast te bewaren, maar dat is gezien de zuurgraad geen strikte vereiste.


3 - Komkommer Snijden

Was de komkommer en snij ze in de lengte in 4 parten en snij de zaadlijsten er uit. Snij de repen komkommer in schuine stukjes die mooi op een vork of eetlepel passen.

Wij laten de komkommerstukjes voor gebruik graag even een minuutje of tien drogen, we hebben het idee dat de dressing dan beter pakt.

Blue Smoke BBQ Komkommer Salade

Juancho's BBQ Tip

U kunt de zaadlijsten van de komkommer ook verwijderen met een lepel. Snij de komkommer in de lengte doormidden en rasp de zaadlijsten er uit met de punt van de lepel. Snel en makkelijk!


4 - Salade Mengen

Meng een kwartier of half uur voordat u aan tafel gaat de komkommer en 1 eetlepel geroosterd sesamzaad goed door de dressing. Strooi vlak voor het opdienen de rest van de sesamzaadjes over de salade, voor een maximaal mooi gezicht!

Komkommersalade met Sesamzaad! Komkommersalade met Sesamzaad


Blue Smoke BBQ Komkommer Salade


Suggestie van de PitBoss

Deze zoet zure komkommer salade met sesamzaad gaat bijzonder goed samen met barbecue frieten en barbecue kip.

Blue Smoke Barbecue Friet

Foto van Blue Smoke Barbecue Friet Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...

Blue Smoke Warm Gerookte Kip

Foto van Blue Smoke Warm Gerookte Kip door Blue Smoke BBQ. Er moeten minstens duizend manieren bestaan om een kip klaar te maken... Maar op déze manier maak je zelfs van de eenvoudigste en goedkoopste diepvrieskip een echte delicatesse.


Blue Smoke BBQ Komkommer Salade


Meer Salades van Blue Smoke BBQ

Probeer ook onze andere heerlijke salade recepten! Niet alleen superlekker bij de barbecue, ook geweldig bij een potje gourmetten of fondue. Of zomaar, op een dinsdagavond bij een kotelet met aardappelen!

Neem bijvoorbeeld:

Pasta Salade No. 5

Foto van Pasta Salade No. 5 Deze heerlijke Pasta Salade kun je serveren bij alle soorten barbecue, maar hij kan ook als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood en je favoriete witte wijn.

North Carolina Koolsla   (Zeven-Dagen Salade)

Foto van knapperige zoet zure North Carolina Koolsla - door Blue Smoke BBQ. Dit eenvoudige North Carolina Koolsla recept gaat erg goed samen met Pulled Pork.
En - omdat er geen mayo of ei in zit - is ze veiliger voor een zomers buitenfeest of picnic.

Juanita's Amerikaanse Koolsla

Foto van Juanita's Amerikaanse Koolsla Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.



Hier Uw Advertentie ?




Foto van Turkse komkommers.


Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !