Komkommer Salade met Sesamzaad
Pittig Zoet Zuur BBQ Salade Recept...
Dit recept voor komkommer salade met sesamzaad is geinspireerd door de meesterlijke keuken van Ottolenghi. In dit lekkere saladerecept wordt de hoofdrol gespeeld door frisse komkommer in een zoet zure dressing. Spaanse peper en witte ui helpen zout en peper bij het oppompen van pit en aroma. Verse koriander zorgt voor een exotisch tintje en de vers geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak toe, met een zacht bittertje.
Komkommer Salade met Sesamzaad
Deze pittige zoet-zure salade van komkommer met sesamzaad is erg lekker en ook nog eens mooi om te zien. Als bijgerecht is het een echte allemansvriend. Combineert erg goed bij alle soorten barbecue vlees, van kip tot rosbief, van lamsbout tot spareribs.
Komkommer Salade Ingredienten
Voor de bereiding van dit fris zoet-zuur komkommer salade recept als bijgerecht voor 4 personen gebruiken we de volgende ingredienten.
Voor de VULLING:
2 |
flinke komkommers, in schuine partjes |
Voor de DRESSING:
6 eetlepels |
3 eetlepels |
3 eetlepels |
1 |
1 |
1/2 kop |
1 theelepel |
1/2 theelepel |
olijfolie, de beste die je in huis hebt |
witte wijnazijn |
suiker |
Spaanse peper, in smalle reepjes |
witte ui, fijngehakt |
verse koriander (cilantro), fijngehakt |
zwarte peper, half grof gemalen |
zout (of naar smaak) |
Voor de GARNERING:
2 eetlepels |
sesamzaadjes, vers geroosterd in de koekenpan |
Komkommer Salade Bereiding
Voor het maken van deze salade zijn we al met al waarschijnlijk een klein half uurtje bezig. Als je gasten hebt dan kun je het meeste werk van te voren doen zodat je een kwartier of half uur voordat je aan tafel gaat de komkommer enkel nog maar even door de dressing hoeft te mengen en te besprenkelen met het sesamzaad.
1 - Sesamzaad Roosteren
Rooster het sesamzaad in een koekenpan op half hoog vuur. Hou het zaad in beweging zodat het gelijkmatig bruint...
Zodra het sesamzaad mooi bruin is doe het dan onmiddelijk van de koekenpan over in een schaaltje of bakje, klaar voor gebruik.
Vers Geroosterd Sesamzaad - Heerlijk!
Als je het sesam zaad ruim van te voren roostert bewaar het dan in de koelkast, dan blijft het langer knapperig.
2 - Salade Dressing
Los de suiker op in de witte wijnazijn en olijfolie.
Hak, snij en maal alle overige ingredienten voor de dressing en meng goed door elkaar.
Zoet Zure Salade Dressing met Spaanse Peper, Ui en Verse Koriander.
De dressing is nu klaar voor gebruik. Als je de dressing ruim van te voren aanmaakt dan kun je overwegen om hem in de koelkast te bewaren, maar dat is gezien de zuurgraad geen strikte vereiste.
3 - Komkommer Snijden
Was de komkommer en snij ze in de lengte in 4 parten en snij de zaadlijsten er uit. Snij de repen komkommer in schuine stukjes die mooi op een vork of eetlepel passen.
Wij laten de komkommerstukjes voor gebruik graag even een minuutje of tien drogen, we hebben het idee dat de dressing dan beter pakt.
4 - Salade Mengen
Meng een kwartier of half uur voordat u aan tafel gaat de komkommer en 1 eetlepel geroosterd sesamzaad goed door de dressing. Strooi vlak voor het opdienen de rest van de sesamzaadjes over de salade, voor een maximaal mooi gezicht!
Komkommersalade met Sesamzaad
Suggestie van de PitBoss
Deze zoet zure komkommer salade met sesamzaad gaat bijzonder goed samen met barbecue frieten en barbecue kip.
Blue Smoke Barbecue Friet
Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...
Blue Smoke Warm Gerookte Kip
Er moeten minstens duizend manieren bestaan om een kip klaar te maken... Maar op déze manier maak je zelfs van de eenvoudigste en goedkoopste diepvrieskip een echte delicatesse.
Meer Salades van Blue Smoke BBQ
Probeer ook onze andere heerlijke salade recepten! Niet alleen superlekker bij de barbecue, ook geweldig bij een potje gourmetten of fondue. Of zomaar, op een dinsdagavond bij een kotelet met aardappelen!
Neem bijvoorbeeld:
Pasta Salade No. 5
Deze heerlijke Pasta Salade kun je serveren bij alle soorten barbecue, maar hij kan ook als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood en je favoriete witte wijn.
North Carolina Koolsla (Zeven-Dagen Salade)
Dit eenvoudige North Carolina Koolsla recept gaat erg goed samen met Pulled Pork.
En - omdat er geen mayo of ei in zit - is ze veiliger voor een zomers buitenfeest of picnic.
Juanita's Amerikaanse Koolsla
Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.