HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Juancho's Tuin Salade Recept

Deze frisse, kleurrijke en gezonde tomaat en komkommer salade kun je ook gerust een kruiden tuin salade noemen. Je kunt hem in ieder geval serveren bij alle soorten warm gerookt vlees van de barbecue.

Terwijl de komkommer en de tomaat de lichte bestanddelen zijn geeft de mais extra inhoud aan dit makkelijke salade recept. De munt geeft een verassende frisse smaak, en Juancho gooit er bovendien een mooi boeketje tuinkruiden door voor een lekker aroma.

De in dit kruidentuin salade recept aangegeven hoeveelheden zouden als barbecue bijgerecht voldoende moeten zijn voor een man of zes tot acht.


Blue Smoke Barbecue - Juancho's Tuin Salade


TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue


Hier Uw Advertentie ?


Salade Ingrediënten

In dit tomaat en komkommer salade recept gaan de volgende ingredienten:

1
300 gram
 
300 gram
250 gram
1/2 kop
1
komkommer, in stukjes
groene sla of sla mix (gewone sla, ijsbergsla, krulsla, rucola, of wat er ook beschikbaar is)
crispy maiskorrels (uit blik)
tomaat, in stukjes
muntblaadjes, liefst "Turkse", gesnipperd
ui, fijngesnipperd


Standaard Dressing

Dit is ons standaard salade dressing recept dat we eigenlijk voor bijna elke sla mix gebruiken:

5 eetlepels
2 eetlepels
1 theelepel
1/4 theelepel
olijf olie (liefst een fruitige Extra Virgine)
witte azijn
Zwarte Peper, vers gemalen
zout, zonder jodium


Tuinkruiden

Voor deze mooie Tuinkruiden Salade voegt Juancho de volgende tuinkruiden toe aan de dressing.

Deze kruiden worden vers geplukt in Juancho's kruidentuin en de toegepaste hoeveelheden kunnen afhangen van seizoen en beschikbaarheid in de tuin. Mocht je niet alles bij de hand hebben, geen nood. Dit soort recepten dagen je uit om te improviseren!

De fijngesnipperde kruiden gaan meteen in de dressing van olijfolie en azijn waardoor de kruiden aromas er lekker in kunnen trekken.

2 eetlepels
1 eetlepel
1 eetlepel
5 tenen
rozemarijn, fijngesnipperd
dragon, fijngehakt
salie, gesnipperd
knoflook, fijngesnipperd


Juancho's BBQ Tip
Knoflook is gezond! Mocht je misschien bang zijn dat je er te veel knoflook in doet, doe er dan gerust nóg een paar tenen bij ! ;o)

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->


Hier Uw Advertentie ?


Salade Bereidingswijze

-

Laat het blikje maiskorrel uitlekken.

-

Maak de dressing met de verse tuinkruiden. Roer goed door elkaar en zet weg, de aromas van de tuinkruiden kunnen dan alvast lekker in de dressing opgenomen worden.

-

Was de komkommer, snij overlangs in vieren, snij de zaadlijsten er uit, snij de repen nogmaals in de lengte doormidden, en snij de repen in blokjes.

-

Was de tomaten, haal de zaadlijsten en het vocht er uit, en snij in stukken.

-

Was de muntblaadjes aan de stengel en leg apart. Munt is vrij kwetsbaar, daarom stroop en snij je de muntblaadjes liefst pas vlak voor het serveren zodat ze zo groen en vers mogelijk op het bord komen.

-

Snipper de ui.

-

Meng de sla en groenten goed door elkaar in een ruime slakom.

Het bovenstaande kan eventueel ruim voor de tijd van serveren uitgevoerd worden.

Vlak voor het serveren:

-

Stroop de muntblaadjes van de stengels, snij in reepjes, en voeg toe.

-

Roer de dressing nogmaals goed door elkaar en roer door de salade tot alles gelijkmatig verdeeld is.

Gezond aanvallen!



Blue Smoke BBQ Salade


Suggestie van de PitMaster:

Juancho's Tuin Salade smaakt erg lekker bij:

Warm Gerookte Varkenshielen

Foto van Warm Gerookte Varkenshielen Een echt Brabants Hammetje! De varkens hielen in dit barbecue recept zijn eerst ingewreven met een lekkere pittig-zoete mosterd-rub, en daarna dik drie uur warm gerookt met eiken hout.

Juanita's Gerookte Kippenpoten

Foto van Juanita's Gerookte Kippenpoten door Blue Smoke BBQ. Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!

Blue Smoke Barbecue Friet

Foto van Blue Smoke Barbecue Friet Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...


Meer Salades van Blue Smoke BBQ


Pasta Salade No. 5

Foto van Pasta Salade No. 5 Deze heerlijke Pasta Salade kun je serveren bij alle soorten barbecue, maar hij kan ook als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood en je favoriete witte wijn.

Zoet Zure Komkommer Salade met Sesamzaad

Komkommer Salade met Sesamzaad. In dit heerlijke salade recept wordt de hoofdrol gespeeld door fris knapperige komkommer in een pittig zoet zure dressing. En de vers geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak toe.

Juanita's Amerikaanse Koolsla

Foto van Juanita's Amerikaanse Koolsla Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.





Blue Smoke BBQ Salade





Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !