HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Kruidige Pekel Recept

Dit gekruide pekel recept gebruiken we al dik een jaar of tien voor het pekelen en roken van stukken spek, en het bevalt nog steeds erg goed! We blijven echter zo nu en dan toch experimenteren met gepekelde ham en ander vlees, dus kijk niet raar op als deze pagina op een gegeven moment hier en daar alsnog herzien wordt...

Dit kruidige pekel recept gebruiken we meestal voor het pekelen van spek en kalkoen. Het is echter ook zonder meer geschikt voor gepekeld rundvlees.

Vlees Pekelen

Nadat ook deze afgelopen Kerst de gepekelde en warm gerookte kalkoen weer uitstekend gelukt was, kreeg ik zin om eens wat meer te gaan doen met het pekelen van vlees.

Bij die perfekte Kerst Kalkoen valt naast de fijne, aparte smaak ook het sappig borstvlees steeds weer op. Dat komt waarschijnlijk doordat het tijdens het pekelen in het vlees gedrongen zout tijdens het warm roken het vocht in het vlees vast houdt.


Foto van Oplossen Zee Zout tbv Pekel Marinade voor Warm Gerookt Spek op de Barbecue Warme Gekruide Pekel Oplossing (nog niet verdund)

Nu is dat vochtbehoud bij vet spek of sappige varkenshielen natuurlijk niet zo kritisch als bij het borstvlees van een kalkoen, maar het kan geen kwaad, en die aparte smaak alleen is al de moeite waard om te onderzoeken.


Hier Uw Advertentie ?


Pekel Ingrediënten


Voor dit gekruide pekel recept worden de volgende ingredienten gebruikt:


1/2 liter
8 Eetlepels
1 Eetlepel
1 Eetlepel
5 Blaadjes
1.5 liter
Heet Water
Zeezout (zonder jodium)
Zwarte Peper Korrels
Kruidnagel
Laurier (gedroogd)
(ijs)Koud Water


Bovenstaande hoeveelheden leveren 2 liter gekruide pekel op.Hier Uw Advertentie ?

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->

Bereidingswijze


Deze kruidige pekel bereid je als volgt:


-

Breng 0.5 liter water aan de kook in een roestvrij stalen pan, los het Zee Zout hier al roerende in op, en voeg de Zwarte Peper Korrels, Kruidnagel en Laurier toe;

-

Laat rustig afkoelen zodat de smaak van de specerijen maximaal in de pekel kan trekken;

-

Giet de afgekoelde pekel in de pan of plastic bak waarin je het vlees gaat pekelen, en voeg 1.5 liter (ijs)koud water toe;

-

Foto van Spek in de Gekruide Pekel Marinade door Blue Smoke BBQ. De Gekruide Pekel Marinade is nu klaar voor gebruik.

Het vlees pekelen kan beginnen!Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de Pit Boss


Gepekeld en Warm Gerookt Spek

Foto van Gepekeld en Warm Gerookt Spek in de Barbecue Rookoven Dit gepekeld en warm gerookt spek is - in plakjes en met een beetje mosterd - een lekkernij op een stukje roggebrood.
Smaakt natuurlijk ook geweldig bij de zuurkool!

Gepekelde en Warm Gerookte Hele Beenham

Foto van gepekelde en warm gerookte hele varkenspoot in de kogel barbecue. Deze hele varkenspoot hebben we eerst 16 uur ondergedompeld in een kruidige pekel. Daarna is deze mooie bundel fricandeau, beenham en andere beenspieren bijna tien (10!) uur warm gerookt met brokken eiken hout in de barbecue.

Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen

Foto van Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen Sinds twee jaar gaat er bij ons op Kerstavond een kalkoen de barbecue op. Dit is niet alleen een actieve invulling van een feestelijke avond, het is nog fantastisch lekker ook!
Hier Uw Advertentie ?Barbecue Technologie...

Hier vindt u nog meer barbecue "technologie", indien nodig:
Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !