Cha Siu Glazuur
Dit lekkere Char Siew / Cha Siu glazuur recept voor Chinese / Cantonese barbecue is gemakkelijk en snel te maken op basis van de fel rode Cha Siu Marinade. Na een paar keer insmeren met deze Chinese glazuur saus krijgt gegrilld varkensvlees zoals koteletten, spareribs en krabbetjes een mooie diep rode glans.
Voor de duidelijkheid: Het typische rode Chinees / Cantonees geroosterd varkensvlees staat bekend als Cha Siu, Cha Sui, Cha Siew, Char Siu, Char Sui, Char Siew, en ongetwijfeld nog meer spelling-varianten die allemaal naar hetzelfde gerecht verwijzen.
Deze Chinese Rode Ribben zijn een paar keer gemopt met Char Siu Glazuur.
Natuurlijk versterkt deze Cantonese Cha Siu glazuur het effect en de smaak van de Cha Siu Marinade.
Cha Siu
Glazuur Saus
Ingrediënten
Voor dit Chinese Char Siew glazuur recept heb je de volgende ingredienten nodig:
8 eetlepels |
8 eetlepels |
Cha Siu Marinade (overgebleven na gebruik) |
Heldere Rietsuiker Stroop (bijvoorbeeld "Lyle's")
(Als je niet aan een heldere rietsuikerstroop kunt komen, dan is honing een goed alternatief) |
Bovenstaande hoeveelheden zijn goed voor 1 kop Chinese Cha Siu glazuur.
Deze foto geeft je een idee van de helder rode kleur van verse Char Siew marinade die de basis vormt van dit glazuur recept.
Bereidingswijze
Dit Chinese glazuur saus recept gaat uit van de marinade die na het marineren van het vlees is overgebleven.
De glazuur wordt als volgt bereid:
- |
Doe de 8 eetlepels Char Siew Marinade in een pannetje en breng volledig aan de kook om te sterilizeren; Opmerking:
Om het helder rode kleureffect van de Char Siu glazuur te maximaliseren, zou je kunnen overwegen om verse Char Siu marinade - dus ongekookt - te gebruiken zodat je glazuur ook die helder rode kleur heeft. |
- |
Roer 8 eetlepels heldere rietsuikerstroop (of honing) door de marinade tot volledig opgelost en een glad mengsel is ontstaan; |
- |
Klaar ! |
Moppen
Tijdens het laatste uurtje indirect roosteren begin je met het inkwasten of "moppen" met de Cha Siu Glazuur;
Breng de glazuur aan in lagen, en laat elke laag een minuut of tien tot vijftien carameliseren in de hitte van de barbecue;
Blijf laagjes glazuur aanbrengen tot het resultaat je bevalt.
Suggestie van de PitMaster
Chinese Rode Ribben
Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!
Chinese Cha Siew Marinade
Iedereen met een beetje barbecue kan het opvallend rode Chinese barbecue varkensvlees gemakkelijk thuis maken! Gemakkelijke originele Chinese marinade uit een pakje!
Barbecue Technologie...
Hier vindt u informatie over barbecue "technologie", indien nodig: