HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Juanita's Dry Rub  USA #1

Mijn vrouw ("Juanita") heeft deze dry rub ontwikkeld op basis van een recept uit een van de Amerikaanse barbecue boeken van Steven Raichlen. Dit dry rub recept is zonder meer geschikt voor allerlei soorten barbecue vlees, maar komt vooral bijzonder goed tot zijn recht bij gegrilde kip of parelhoen.

US Flag Voor ons vertegenwoordigt deze mix van kruiden en specerijen de echte Amerikaanse smaak. Sinds een jaar of 12 gebruiken wij deze rub zeker een keer of twee per maand.


Juanita's Dry Rub USA #1

We hebben het hier over marinade in poedervorm...Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten

Deze mooie dry rub is samengesteld uit de volgende specerijen en smaakmakers:

4 Eetlepels
3 Eetlepels
4 Eetlepels
4 Eetlepels
1 Theelepel
2 Theelepels
2 Theelepels
Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
Zoete Paprika Poeder
Cayenne Peper
Knoflook Poeder
Uien Poeder


Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop dry rub op.

Het zeezout malen we meestal zelf in de vijzel, waarbij we zorgen voor een mix van fijn gemalen zout met nog flink wat grovere stukjes (1 mm) er tussen. Die grovere stukjes zorgen straks voor een soort van smaak-ontploffinkjes in de mond. Laat ze echter niet te grof, je mag geen zoutklontjes proeven.

Gebruik 1.5 tot 2 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.


Zwarte Peper Korrels


Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze


Mengen en Inmasseren...

Doe alle ingrediënten in een schaal en meng goed door elkaar, waarbij je eventuele geklonterde suiker bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel fijn drukt.

Deze kip is lekker ingewreven met Juanita's BBQ Rub USA #1 Leg het vlees op een droog en schoon werkvlak of in een ruime schaal, en besprenkel het aan alle kanten met de rub.


Gebruik 1.5 tot 2 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.

Deze Procureur krijgt een speciale massage van Ricardo... Persoonlijk werk ik het liefste met mijn handen de dry rub in alle hoekjes en gaatjes en van binnen en van buiten totdat het vlees mooi egaal bedekt is.

Doe de overblijvende dry rub in een goed afsluitbare pot of plastic zak. Op een koele en donkere plaats blijft deze rub zeker een paar maanden goed.Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss:


Wij passen deze dry rub vooral toe bij gerookte hele kip of kippenpoten, maar hij past ook heel mooi bij gerookte parelhoen.

Blue Smoke Warm Gerookte Kip

Foto van Blue Smoke Warm Gerookte Kip door Blue Smoke BBQ. Er moeten minstens duizend manieren bestaan om een kip klaar te maken... Maar op déze manier maak je zelfs van de eenvoudigste en goedkoopste diepvrieskip een echte delicatesse.

Juanita's Gerookte Kippenpoten

Foto van Juanita's Gerookte Kippenpoten door Blue Smoke BBQ. Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ Dry Rubs


Ook de andere Blue Smoke Barbecue dry rubs kunnen wij u van harte aanbevelen:


Amarillo Dry Rub

Foto van Amarillo Dry Rub Ofschoon deze Amarillo Dry Rub bedoeld is voor het kruiden van rundvlees, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees!

Juancho's Mosterd Rub No. 1

Juancho's Mosterd Rub no. 1 "Juancho's Mosterd Rub no. 1" is de perfecte dry rub voor kip of lamsvlees!

En zoals te verwachten, gaat deze rub goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.

Brazos Beef Rub

Foto van Brazos Dry Rub Het Brazos Dry Rub recept is smaakt geweldig bij rundvlees en is gemakkelijk te maken: zout en peper, en een vleug Tex-Mex: knoflook, paprika, rozemarijn en komijn.Zwarte Peper Korrels
Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !