HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Cha Siu Marinade

Het typische rode Chinees / Cantonees geroosterd varkensvlees staat bekend als Cha Siu, Cha Sui, Cha Siew, Char Siu, Char Sui, Char Siew, Shao Siu, Shao Sui, Shao Siew, Tsja Siu, Tsja Sui, Tsja Siew, en ongetwijfeld nog meer spelling-varianten die allemaal naar hetzelfde gerecht verwijzen.

Iedereen met een beetje barbecue kan dit exclusieve en opvallend rode Chinese barbecue gerecht gemakkelijk thuis maken!

Na 3 uur marineren in de rode Char Siew marinade uit een pakje zien een paar varkenshielen er namelijk zo uit:

Foto van in Char Siew gemarineerde Chinese varkenshielen op het barbecue rooster.


"Cha Siu" Cantonese Barbecue

Cha Siew Chinees / Cantonese barbecue kan van elk soort varkensvlees gemaakt worden zolang het niet te mager is.

In Chinese Restaurants wordt dit rood varkensvlees gewoonlijk gemaakt van in strips gesneden varkensschouder of procureur.


Hier Uw Advertentie ?

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->

Cha Siu Ingrediënten

Een Cantonese of Chinese rode marinade Cha Siu recept bestaat over het algemeen uit de volgende ingredienten:

- Honing of suiker;
- Chinees 5 kruiden poeder;
- Soya saus;
- Rode kleurstof; en
- Rijst wijn of sherry.

Voor onze BBQ experimenten hebben we besloten om de gemakkelijke weg te bewandelen en kant en klare pakjes Char Sui poeder in de toko te kopen.


Foto van een pakje Cha Siu poeder, klaar voor gebruik. Foto van een pakje Cha Siew poeder, klaar voor gebruik.


Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze

Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Over het algemeen moet het poeder uit het pakje Cha Sui Cantonese marinade in een half kopje water opgelost worden.

Het resultaat lijkt het meest op geurige rode waterverf...

Zo ziet het Cha Sui poeder er uit.

Als je het poeder in water oplost krijgt het deze kleur: Cha Sui marinade.

Sterk spul, die Char Siu marinade. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 tot 3 kilo Cantonees varkensvlees. En van wat je na het marineren over houdt kun je de schuurdeur nog een kleurtje geven...



Hier Uw Advertentie ?





Suggestie van de PitBoss


Foto van Chinese Rode Ribben. Chinese Rode Ribben
Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!


Foto van Cha Siew glazuur. Chinese Cha Siew Glazuur
Na een paar keer insmeren met deze Chinese glazuur saus krijgt gegrilld varkensvlees zoals koteletten, spareribs en krabbetjes een mooie diep rode glans.



Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!


Keep Smokin' !