Cha Siu Marinade
Het typische rode Chinees / Cantonees geroosterd varkensvlees staat bekend als Cha Siu, Cha Sui, Cha Siew, Char Siu, Char Sui, Char Siew, Shao Siu, Shao Sui, Shao Siew, Tsja Siu, Tsja Sui, Tsja Siew, en ongetwijfeld nog meer spelling-varianten die allemaal naar hetzelfde gerecht verwijzen.
Iedereen met een beetje barbecue kan dit exclusieve en opvallend rode Chinese barbecue gerecht gemakkelijk thuis maken!
Na 3 uur marineren in de rode Char Siew marinade uit een pakje zien een paar varkenshielen er namelijk zo uit:
"Cha Siu" Cantonese Barbecue
Cha Siew Chinees / Cantonese barbecue kan van elk soort varkensvlees gemaakt worden zolang het niet te mager is.
In Chinese Restaurants wordt dit rood varkensvlees gewoonlijk gemaakt van in strips gesneden varkensschouder of procureur.
Cha Siu Ingrediënten
Een Cantonese of Chinese rode marinade Cha Siu recept bestaat over het algemeen uit de volgende ingredienten:
- Honing of suiker;
- Chinees 5 kruiden poeder;
- Soya saus;
- Rode kleurstof; en
- Rijst wijn of sherry.
Voor onze BBQ experimenten hebben we besloten om de gemakkelijke weg te bewandelen en kant en klare pakjes Char Sui poeder in de toko te kopen.
Bereidingswijze
Volg de aanwijzingen op de verpakking.
Over het algemeen moet het poeder uit het pakje Cha Sui Cantonese marinade in een half kopje water opgelost worden.
Het resultaat lijkt het meest op geurige rode waterverf...
Sterk spul, die Char Siu marinade. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 tot 3 kilo Cantonees varkensvlees. En van wat je na het marineren over houdt kun je de schuurdeur nog een kleurtje geven...
Suggestie van de PitBoss
Chinese Rode Ribben
Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de
Chinese Cha Siu marinade gehad,
en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de
Cha Siu glazuur
tot ze mooi rood glansden!
Chinese Cha Siew Glazuur
Na een paar keer insmeren met deze Chinese glazuur saus krijgt gegrilld varkensvlees zoals koteletten,
spareribs en krabbetjes een mooie diep rode glans.