HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Pasta Salade No. 5

Dit heerlijke koude pasta salade recept is eenvoudig en makkelijk te maken en past bij alle soorten barbecue vlees. Deze koude pastasalade kan zelfs als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood of ciabatta, vergezeld door je favoriete biertje, witte wijn of Prosecco.

De pasta en mais geven deze frisse salade een stevige bite, terwijl komkommer en tomaat de lichte bestanddelen zijn. Natuurlijk zorgt een mooi boeketje verse tuinkruiden voor een lekkere Mediterrane smaak aan dit pastasalade recept!


Blue Smoke - Pasta Salade #5


De kruiden en verscheidenheid in ingredienten maken dit koude pasta gerecht erg lekker en vol van smaak.

Indien geserveerd als hoofdgerecht met brood (liefst verse knapperige Ciabatta) dan zijn de in dit pasta recept aangegeven hoeveelheden voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen.

Als bijgerecht bij de barbecue zou deze hoeveelheid pasta salade voldoende moeten zijn voor acht tot tien personen.


Hier Uw Advertentie ?


Pasta Salade Ingrediënten


In dit pasta salade recept gaan de volgende ingredienten:

Pasta en Groenten

250 gram
1
300 gram
250 gram
1
1
droge pasta, op de foto zie je "Pipette Rigate"
komkommer, in stukjes
crispy maiskorrels (uit blik)
tomaat, in stukjes
appel, in kleine stukjes
ui, fijngesnipperd


Standaard "Italiaanse" Dressing

Dit is onze standaard Italiaanse dressing die we eigenlijk voor bijna alle pasta salades gebruiken:

5 eetlepels
2 eetlepels
1 theelepel
1/4 theelepel
olijf olie (liefst een fruitige Extra Virgine)
witte balsamico azijn
Zwarte Peper, vers gemalen
zout


Tuinkruiden

Voor een extra Mediterrane smaak zijn bij deze koude Pasta Salade No. 5 de volgende verse tuinkruiden toegevoegd. Mocht je hier van iets niet bij de hand hebben, wanhoop niet. Ook zonder deze extra kruiden blijft deze pasta salade nog steeds erg lekker!

2 eetlepels
1 eetlepel
1 eetlepel
1 eetlepel
1/2 kop
5 tenen
rozemarijn, fijngesnipperd
basilicum, gesnipperd
oregano, gesnipperd
salie, gesnipperd
muntblaadjes, liefst "Turkse", gesnipperd
knoflook, fijngesnipperd


Juancho's BBQ Tip
Olijfolie is gezond! Mocht je misschien bang zijn dat je er te veel olijfolie in doet, doe er dan gerust nóg een extra eetlepel bij !   ;o)

TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue


Hier Uw Advertentie ?


Pasta Salade Bereidingswijze


Deze mooie pasta salade is tamelijk eenvoudig te bereiden:


-

Kook de pasta in een ruime pan "al dente", giet af, roer er een eetlepel olijfolie doorheen om de pasta lekker los te maken, en laat afkoelen.

In plaats van olijf olie toe te voegen, kan de pasta ook losgemaakt worden door er wat van het kookvocht terug aan toe te voegen en door te roeren.

-

Laat het blikje maiskorrels uitlekken.

-

Blue Smoke - Italiaanse dressing met verse tuinkruiden Terwijl de pasta kookt en afkoelt maak je de dressing met de verse tuinkruiden. Roer goed door elkaar en zet weg, de aromas van de tuinkruiden kunnen dan alvast lekker in de dressing opgenomen worden.

-

Was de komkommer, snij overlangs in vieren, snij de zaadlijsten er uit, snij de repen nogmaals in de lengte doormidden, en snij de repen in blokjes.

-

Was de tomaten, haal de zaadlijsten en het vocht er uit, en snij in stukken.

-

Was de muntblaadjes aan de stengel en leg apart. Munt is vrij kwetsbaar, daarom stroop en snij je de muntblaadjes liefst pas vlak voor het serveren zodat ze zo groen en vers mogelijk op het bord komen. Voor de appel geldt het zelfde.

-

Snipper de ui.

-

Meng pasta en groenten goed door elkaar.

Het bovenstaande kan eventueel ruim voor de tijd van serveren uitgevoerd worden.


Vlak voor het serveren:

-

Stroop de muntblaadjes van de stengels, snij in reepjes, en voeg toe.

-

Was of schil de appel, snij in stukjes, en voeg toe.

-

Roer de dressing nogmaals goed door elkaar en roer door de salade tot alles gelijkmatig verdeeld is.

Gezond aanvallen!


Blue Smoke BBQ Salade


Suggestie van onze PitMaster:


Juancho's Pasta Salade No. 5 smaakt erg lekker bij:


Gepekelde en Warm Gerookte Hele Beenham

Foto van gepekelde en warm gerookte hele varkenspoot in de kogel barbecue. Deze hele varkenspoot hebben we eerst 16 uur ondergedompeld in een kruidige pekel. Daarna is deze mooie bundel fricandeau, beenham en andere beenspieren bijna tien (10!) uur warm gerookt met brokken eiken hout in de barbecue.

Blue Smoke Highway Chicken

Foto van Blue Smoke Highway Chicken Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...

Blue Smoke Barbecue Friet

Foto van Blue Smoke Barbecue Friet Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...


Hier Uw Advertentie ?


Meer Salades van Blue Smoke BBQ

Hou je soms niet zo van pasta?
Of wil je afvallen?
Geen nood:

Juancho's Tuin Salade

Foto van Juancho's Tuin Salade Deze kleurrijke, makkelijke en gezonde salade smaakt lekker fris uit de tuin en je kunt hem serveren bij alle soorten warm gerookt vlees of gegrillde vis!

Zoet Zure Komkommer Salade met Sesamzaad

Komkommer Salade met Sesamzaad. In dit heerlijke salade recept wordt de hoofdrol gespeeld door fris knapperige komkommer in een pittig zoet zure dressing. En de vers geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak toe.

Juanita's Amerikaanse Koolsla

Foto van Juanita's Amerikaanse Koolsla Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.





Blue Smoke BBQ Salade





Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !