Pasta Salade No. 5
Dit heerlijke koude pasta salade recept is eenvoudig en makkelijk te maken en past bij alle soorten barbecue. Heb je vandaag helemaal geen barbecue (oeps...) dan kan deze koude pastasalade nog steeds heel goed als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden met stokbrood of ciabatta, vergezeld door je favoriete biertje, witte wijn of Prosecco!
De pasta en mais geven deze frisse salade een stevige bite, terwijl komkommer en tomaat de lichte bestanddelen zijn. Natuurlijk zorgt een mooi boeketje verse tuinkruiden voor een lekkere Mediterrane smaak aan dit pastasalade recept!
De kruiden en verscheidenheid in ingredienten maken dit koude pasta gerecht erg lekker en vol van smaak.
Indien geserveerd als hoofdgerecht met brood (liefst verse knapperige Ciabatta) dan zijn de in dit pasta recept aangegeven hoeveelheden voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen.
Als bijgerecht bij de barbecue zou deze hoeveelheid pasta salade voldoende moeten zijn voor acht tot tien personen.
Pasta Salade Ingrediënten
In dit pasta salade recept gaan de volgende ingredienten:
Pasta en Groenten
250 gram |
1 |
300 gram |
250 gram |
1 |
1 |
droge pasta, op de foto zie je "Pipette Rigate" |
komkommer, in stukjes |
crispy maiskorrels (uit blik) |
tomaat, in stukjes |
appel, in kleine stukjes |
ui, fijngesnipperd |
Standaard "Italiaanse" Dressing
Dit is onze standaard Italiaanse dressing die we eigenlijk voor bijna alle pasta salades gebruiken:
5 eetlepels |
2 eetlepels |
1 theelepel |
1/4 theelepel |
olijf olie (liefst een fruitige Extra Virgine) |
witte balsamico azijn |
Zwarte Peper, vers gemalen |
zout |
Tuinkruiden
Voor een extra Mediterrane smaak zijn bij deze koude Pasta Salade No. 5 de volgende verse tuinkruiden toegevoegd. Mocht je hier van iets niet bij de hand hebben, wanhoop niet. Ook zonder deze extra kruiden blijft deze pasta salade nog steeds erg lekker!
2 eetlepels |
1 eetlepel |
1 eetlepel |
1 eetlepel |
1/2 kop |
5 tenen |
rozemarijn, fijngesnipperd |
basilicum, gesnipperd |
oregano, gesnipperd |
salie, gesnipperd |
muntblaadjes, liefst "Turkse", gesnipperd |
knoflook, fijngesnipperd |
Pasta Salade Bereidingswijze
Deze mooie pasta salade is tamelijk eenvoudig te bereiden:
Het bovenstaande kan eventueel ruim voor de tijd van serveren uitgevoerd worden.
Vlak voor het serveren:
- |
Stroop de muntblaadjes van de stengels, snij in reepjes, en voeg toe. |
- |
Was of schil de appel, snij in stukjes, en voeg toe. |
- |
Roer de dressing nogmaals goed door elkaar en roer door de salade tot alles gelijkmatig verdeeld is. |
Gezond aanvallen!
Suggestie van onze PitMaster:
Juancho's Pasta Salade No. 5 smaakt erg lekker bij:
Gepekelde en Warm Gerookte Hele Beenham
Deze hele varkenspoot hebben we eerst 16 uur ondergedompeld in een kruidige pekel. Daarna is deze mooie bundel fricandeau, beenham en andere beenspieren bijna tien (10!) uur warm gerookt met brokken eiken hout in de barbecue.
Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...
Blue Smoke Barbecue Friet
Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...
Meer Salades van Blue Smoke BBQ
Hou je soms niet zo van pasta?
Of wil je afvallen?
Geen nood:
Juancho's Tuin Salade
Deze kleurrijke, makkelijke en gezonde salade smaakt lekker fris uit de tuin en je kunt hem serveren bij alle soorten warm gerookt vlees of gegrillde vis!
Zoet Zure Komkommer Salade met Sesamzaad
In dit heerlijke salade recept wordt de hoofdrol gespeeld door fris knapperige komkommer in een pittig zoet zure dressing. En de vers geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak toe.
Juanita's Amerikaanse Koolsla
Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.