Ribs Voorbereiden
Ontdek het Verschil
Spare ribs behoren tot het populairste barbecue vlees wereldwijd. Het vlees van spareribs is mals en sappig, en aan elke spare rib zit een handig botje waardoor je het lekker met de hand kunt eten. Een varken sate babi waar de natuur al een stokje aan gezet heeft! Op deze pagina kunt u ontdekken hoe u die geliefde spareribs optimaal kunt voorbereiden zodat ze nóg lekkerder worden en u echte mooie barbecue spareribs krijgt!
Spareribs Voorbereiden
Om uw mooie spareribs optimaal voor te bereiden op een lekker potje barbecuen kunnen wij u het volgende aanraden:
Stap 1 - Spareribs Wassen
- |
Spoel de sparerib slabs af onder koud stromend water, of geef ze een dubbel bad in water met azijn, waarbij je alle losse deeltjes verwijdert, vooral stukjes bot (of botgruis); Als je die losse stukjes laat zitten zullen ze waarschijnlijk door de hitte van de grill verbranden, en wij willen natuurlijk absoluut en definitief geen zwarte pitten op onze mooie barbeque spareribs! Losse stukjes bot zijn nóg erger! Wij willen natuurlijk niet na elke barbeque naar de tandarts! |
- |
Dep de ribben droog met keukenpapier; |
Stap 2 - Frutsels Afsnijden
Stap 3 - Spareribs Vlies Verwijderen
- |
Op de foto hier boven zie je hoe de holle kant van de spare rib slab er uit ziet na verwijdering van het taaie vlies; Let op de open structuur van het vlees, waar nu de smaken, kleuren en geuren van onze marinade of dry rub gemakkelijk in kunnen dringen; Perfekt voor onze mooie barbecue spareribs! |
Stap 4 - Rib Slabs Trimmen
- |
Snij eventueel de rib slabs op lengte - zodat ze mooi in je barbecue passen - door aan het dunne eind van de slab een of meerdere ribben los te snijden; Opmerking:
Ideaal voor onze mooie barbecue spareribs! Tegelijkertijd zijn de dunne "afvalstukjes" - doordat ze eerder gaar zullen zijn - een smakelijk voorafje! |
Klaar is Kees!
Uw mooie barbecue spareribs zijn nu klaar om ze op smaak te brengen met een lekkere marinade of mooie dry rub.
Ontdek het verschil!
Hier zie je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke barbecue middag (nou ja, behalve de drankjes dus...): Chinese Rode Ribben, Juancho's Split Grill, en een mand met brokken rookhout...
Informatie over Varken Spareribs
Klik HIER voor meer informatie over de verschillende soorten varkensribben zoals baby back ribs en krabbetjes, en wat u er op de barbeque zoal mee kunt doen !
Suggestie van de PitBoss:
Mooie barbecue recepten voor mooie barbecue spareribs:
Honing Mosterd Spare Ribs
Na een paar uur warm roken vormt het zachte vlees van deze pittig-zoete barbecue Honing-Mosterd Spareribs een mooi contrast met de textuur van het krokante korstje.
Chinese Rode Ribben
Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!
Singapore Spareribs!
Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!
Gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes
Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!