HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Ribs Voorbereiden

Ontdek het Verschil

Spare ribs behoren tot het populairste barbecue vlees wereldwijd. Het vlees van spareribs is mals en sappig, en aan elke spare rib zit een handig botje waardoor je het lekker met de hand kunt eten. Een varken sate babi waar de natuur al een stokje aan gezet heeft! Op deze pagina kunt u ontdekken hoe u die geliefde spareribs optimaal kunt voorbereiden zodat ze nóg lekkerder worden en u echte mooie barbecue spareribs krijgt!


Foto van warm gerookte Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ.


Spareribs Voorbereiden

Om uw mooie spareribs optimaal voor te bereiden op een lekker potje barbecuen kunnen wij u het volgende aanraden:


Stap 1 - Spareribs Wassen


-

Spoel de sparerib slabs af onder koud stromend water, of geef ze een dubbel bad in water met azijn, waarbij je alle losse deeltjes verwijdert, vooral stukjes bot (of botgruis);

Als je die losse stukjes laat zitten zullen ze waarschijnlijk door de hitte van de grill verbranden, en wij willen natuurlijk absoluut en definitief geen zwarte pitten op onze mooie barbeque spareribs!

Losse stukjes bot zijn nóg erger! Wij willen natuurlijk niet na elke barbeque naar de tandarts!

-

Dep de ribben droog met keukenpapier;


Hier Uw Advertentie ?


Stap 2 - Frutsels Afsnijden


-

Foto van het afsnijden van los hangende stukjes vlees en vet van de rib slab. Snij alle loshangende eindjes vlees en overtollig vet of losse vel van de slab;

Zoals je je voor kunt stellen zouden anders die los hangende eindjes en staartjes op de barbecue verbranden, en wij willen natuurlijk absoluut geen zwarte pokken op onze mooie barbecue spareribs!



Hier Uw Advertentie ?


Stap 3 - Spareribs Vlies Verwijderen


-

Voor een beter eindresultaat verwijderen we het harde buikvlies dat de holle zijde van de slab bedekt. Zonder dit taaie vlies zijn de ribben gemakkelijker te eten, en kunnen de fijne smaken en aromas van de marinade aan weerszijden de rib slab binnendringen;

En dat is nu precies datgeen wat wij absoluut willen voor onze mooie barbecue spareribs!

-

Verwijder het vlies door het vanaf de dikke kant van de slab los te trekken in de richting van het dunste eind;

-

Foto van het maken van een start voor het verwijderen van het vlies aan de binnenkant van sparerib slab. De gemakkelijkste manier om een start te maken voor de verwijdering van het vlies is door je vinger of de botte punt van een tafelmes of schroevendraaier tussen het vlies en de eerste rib te wringen;

-

Foto van het verwijderen van het taaie vlies van de holle kant van de rib slab. Als je eenmaal een beginnetje hebt, gebruik je je vingers of een tang om het vlies in de richting van het dunnere eind van de slab los te trekken;

Foto van de holle zijde van een spare rib slab na verwijdering van het vlies.

-

Op de foto hier boven zie je hoe de holle kant van de spare rib slab er uit ziet na verwijdering van het taaie vlies;

Let op de open structuur van het vlees, waar nu de smaken, kleuren en geuren van onze marinade of dry rub gemakkelijk in kunnen dringen;

Perfekt voor onze mooie barbecue spareribs!


Stap 4 - Rib Slabs Trimmen


-

Snij eventueel de rib slabs op lengte - zodat ze mooi in je barbecue passen - door aan het dunne eind van de slab een of meerdere ribben los te snijden;

Opmerking:
Door ribben aan het dunne eind te verwijderen (indien nodig) hou je een slab van egalere dikte over die daardoor mooier gelijkmatig zal garen;

Ideaal voor onze mooie barbecue spareribs!

Tegelijkertijd zijn de dunne "afvalstukjes" - doordat ze eerder gaar zullen zijn - een smakelijk voorafje!


Klaar is Kees!


Uw mooie barbecue spareribs zijn nu klaar om ze op smaak te brengen met een lekkere marinade of mooie dry rub.


Ontdek het verschil!



Juancho's BBQ Tips

-

Klik HIER voor meer informatie over de verschillende soorten varken spareribs !

-

Voor het marineren van platte stukken vlees zoals spareribs gebruik ik het liefst een ondiepe afluitbare plastic bak;

-

Laat het vlees minstens een uur marineren, maar nog liever een hele nacht;

-

Om gezondheidsredenen laat je het barbecue vlees altijd in de koelkast, dus ook tijdens het marineren;

-

Een uur voordat je de spare ribs op het grill rooster denkt te gaan leggen haal je ze uit de koelkast en laat ze alvast wat op temperatuur komen;

Op die manier heb je de eerste graadjes warmte in die mooie barbecue spareribs al te pakken zonder dat er een vlammetje aan te pas gekomen is!



Hier Uw Advertentie ?


Foto van Chinese Rode Ribben, Juancho's Split Grill, en een mand met brokken rookhout. Hier zie je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke barbecue middag (nou ja, behalve de drankjes dus...): Chinese Rode Ribben, Juancho's Split Grill, en een mand met brokken rookhout...





Informatie over Varken Spareribs

Foto van Chinese Rode Ribben door Blue Smoke BBQ. Klik HIER voor meer informatie over de verschillende soorten varkensribben zoals baby back ribs en krabbetjes, en wat u er op de barbeque zoal mee kunt doen !



Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss:


Mooie barbecue recepten voor mooie barbecue spareribs:


Honing Mosterd Spare Ribs

Foto van Barbecue Honing Mosterd Spare Ribs - door Blue Smoke BBQ Na een paar uur warm roken vormt het zachte vlees van deze pittig-zoete barbecue Honing-Mosterd Spareribs een mooi contrast met de textuur van het krokante korstje.

Chinese Rode Ribben

Foto van Chinese Rode Ribben. Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!

Singapore Spareribs!

Foto van Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ. Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!

Gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes

Foto van warm gerookte en geglazuurde Oosterse krabbetjes Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!






Hier Uw Advertentie ?



Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !