Onze BBQ Methode
Onze Blue Smoke barbecue manier is in feite een combinatie van indirect grillen en warm roken. Voor indirect grillen heb je een afluitbare grill nodig - zoals bijvoorbeeld een Green Egg, Weber of Outdoor Chef - die als een oven de warmte van het vuur binnen houdt. Voor warm roken laat je vochtige brokken of snippers rookhout met de gloeiende houtskool mee smeulen. De geur van de rook kan zo lekker in het vlees trekken.
Onze Barbeque Procedure...
Indirect Grillen en Warm Roken in een Kogel Barbeque.
Gewoonlijk gaat onze barbeque methode als volgt, zo ongeveer...
Volop Tijd om te Relaxen
Terwijl je Weber barbeque grill een paar uur lekker staat te roken: relax!
Neem nog een biertje, ga in de zon liggen, mix een cocktailtje, maak een mooie salade, dek de tafel, nog een biertje, je ziet maar.
Ik ben dol op die dunne sliert geurige blauwe rook die vanuit de barbecue de tuin door krult. Kan er uren naar kijken. Het is erg rustgevend, beter dan psycho-therapie!
Nodig wat vrienden uit, stook samen je barbecue op, glaasje wijn er bij, kijk samen naar die blauwe rook, relax, praat bij, en deel een ervaring die iedereen zich nog jaren zal herinneren.
Echte Smaak van Barbecue
En dan, na al dat hard uitrusten, mediteren, ouwehoeren en genieten, de beloning: ETEN!
Proef de échte smaak van barbecue. Kip, lam of varken, het maakt niet uit.
Deze rokerige smaak en unieke geur brengen herinneringen terug van tijden die je al lang vergeten was.
Of misschien zijn het wel flarden van een vorig leven, wie weet...
Onze vrienden genieten er ook van. Het werkt aanstekelijk: drie hebben inmiddels zelf ook een Weber gekocht en we wisselen volop ideëen en recepten uit.
Het is niet alleen een móoie hobby, maar ook een héerlijke hobby!