Traditionele North Carolina BBQ Saus
Een Hemelse Saus - Direct Uit De Hel...
Deze traditionele North Carolina BBQ saus is bedoeld om geserveerd te worden met North Carolina Pulled Pork. Terwijl dit fantastisch lekkere barbecue saus recept recht voor zijn raap eenvoudig is, heeft het resulterende brouwsel de kracht om de doden tot leven te wekken!
Wij adviseren dan ook om deze potente saus weg te houden van kinderen en pas geverfde deurposten...
Traditionele Eastern North Carolina barbecue saus - klaar voor gebruik.
Eastern North Carolina?
Ja, geloof het of niet, maar de barbeque traditie van "Eastern" North Carolina (het vlakke kustland) is heel anders dan die van de westelijke helft van de staat North Carolina (heuvelland, de "Piedmond") waar ze ketchup aan de saus toe voegen...
Om maar te zwijgen over South Carolina, waar ze - in de ogen van alle North Carolinians - totaal geen verstand van barbecue hebben en de saus verpesten door mosterd te gebruiken...
Het recept op deze pagina is geinspireerd door:
Holy Smoke - The Big Book of North Carolina BBQ
John Shelton Reed, Dale Volberg Reed and William McKinney
Dit is zonder twijfel een van de betere barbecue boeken. Niet alleen kookboek, maar ook geschiedenisboek en reisboek. Folklore, traditie, het eten, de mensen, de kultuur.
"Holy Smoke" geeft ons een diepe kijk in de barbecue traditie van North Carolina, zowel van de Piedmont als de oostelijke kulturen.
Het boek is met humor geschreven, en gevuld met feiten, interviews, leuke anecdotes, illustraties, barbecue constructie tips, originele bbq recepten, en fantastische bijgerechten.
En zoals je kunt zien aan deze pagina, vonden wij die originele barbeque recepten onweerstaanbaar...
NC BBQ Saus Ingredienten
Voor dit Traditioneel North Carolina barbecue saus recept heb je de volgende ingredienten nodig:
0.47 l (2 cups) |
45 ml (3 el) |
5 ml (1 tl) |
10 ml (2 tl) |
Appel Azijn |
Verse Spaanse Peper, fijn gehakt en geplet |
Zwarte Peperkorrels, halfgrof gemalen |
Zout |
Wij geven er de voorkeur aan om de Spaanse peper (of andere Chili Peper) eerst met zaden en al fijn te hakken, om de deeltjes vervolgens te pletten om zo het volle aroma los te breken.
Bereidingswijze
Het bereiden van dit traditioneel North Carolina BBQ saus recept is echt eenvoudig:
- |
Hak en plet de rode Chili Peper; |
- |
Doe alle ingredienten in een afsluitbare fles of pot, flink schudden om de smaak en aromas goed te mixen; |
- |
De barbecue saus een paar uur - of liefst een nachtje - laten rusten (goed houdbaar buiten de koelkast), regelmatig goed schudden; |
North Carolina barbecue saus - schudden voor gebruik...
Suggestie van de PitBoss
Wij hebben deze traditionele Eastern North Carolina Barbecue Saus uitgeprobeerd op de North Carolina Pulled Pork. Een geweldige smaakmaker!
North Carolina Pulled Pork
Probeer dit North Carolina pulled pork recept en ontdek hoe eenvoud kan leiden tot perfectie!
En die bonk vlees geeft je wat om over (of tegen) te praten tijdens je biertje... ;o)
North Carolina Koolsla (Zeven-Dagen Salade)
Dit eenvoudige North Carolina Koolsla recept gaat erg goed samen met Pulled Pork.
En - omdat er geen mayo of ei in zit - is ze veiliger voor een zomers buitenfeest of picnic.