HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Warm Gerookte Oosterse Krabbetjes

Het idee voor dit barbecue krabbetjes recept kreeg ik in een flits toen ik op een zaterdag in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken en daar een paar doosjes met hele mooie krabbetjes tussen zag staan. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!

Foto van Oosterse krabbetjes van de barbecue.

Op dat moment had ik alle ingrediënten voor een mooie barbecue maaltijd al in mijn winkelwagentje liggen:

-

een flinke boerderij kip (Blue Smoke Warm Gerookte Kip);

-

een zak geschilde aardappelen (Blue Smoke Barbecue Friet);

-

een zak voorgesneden spitskool, groene Spaanse pepers en geschrapte wortel (Juanita's Amerikaanse Koolsla).


Hier Uw Advertentie ?

De Planning

Zo'n flinke kip heeft ongeveer 2 tot 2.5 uur nodig in de barbecue, terwijl die aardappeltjes aan een uur genoeg hebben. Dat betekent dat die kip er dus 1.5 uur eerder op moet dan die aardappels.

In die 1.5 uur kun je deze lekkere krabbetjes dus mooi mee laten roken!


Krabbetjes ?

Krabbetjes zijn een soort spare ribs, net als babyback ribs.

Foto van Chinese Rode Ribben door Blue Smoke BBQ.

Informatie over Varken Spareribs

Klik HIER voor meer informatie over de verschillende soorten varkensribben en wat u er mee kunt doen !


Hier Uw Advertentie ?

Voor dit barbecue recept voor warm gerookte krabbetjes heb je de volgende ingredienten nodig:


1 kilo
1/2 kop
1/2 kop
Krabbetjes; (of spareribs)
Oosterse Marinade No. 2;
Oosterse Glazuur No. 2;


Oosterse Marinade No. 2
Foto van krabbetjes in de Oosterse Marinade No. 2 Dit lekkere Oosterse marinade recept is gemakkelijk en snel te maken en is zeer geschikt voor alle soorten varkensvlees zoals koteletten, spare ribs en krabbetjes.

Oosterse Glazuur No. 2
Foto van Oosterse Glazuur No. 2 op warm gerookte krabbetjes Dit gemakkelijke Oosterse glazuur recept op basis van de gebruikte Oosterse marinade is zeer geschikt om barbecue varkensvlees een mooi en lekker glanslaagje te geven.



Hier Uw Advertentie ?

Bereidingswijze

Voorbereiding van het Vlees

-

Was de krabbetjes onder koud stromend water, verwijder hierbij alle losse stukjes vlees of vet, en controleer goed op eventuele botsplinters of gruis;

-

Dep de krabbetjes goed droog met keukenpapier;

-

Foto van het verwijderen van het taaie vlies van de holle kant van spareribs. Verwijder indien nodig en mogelijk het harde vlies van de holle kant van de ribbetjes zoals aangegeven op de Blue Smoke pagina "Spareribs Voorbereiden";

Bij losse krabbetjes lukt dit niet altijd, laat het dan maar lekker zitten!

-

Doe de krabbetjes in een schaal of afsluitbare plastic zak en voeg de Oosterse Marinade No. 2 toe;

-

Marineer de krabbetjes minstens 1 uur in de koelkast (de hele nacht is beter);

Draai de ribben een paar keer om in de marinade - of lepel de marinade er over heen - en zorg dat alle hoekjes en gaatjes goed bedekt zijn;


Voorbereiding van de BBQ

Als je wat meer vlees wilt barbecuen, dan heb je een zo groot mogelijk grill oppervlak nodig. Om dit te bereiken splits ik het onderste rooster (het "kolenrooster") in twee delen: een klein deel voor de kolen en de rest om het vlees indirect boven te kunnen roosteren:

Juancho's Split Grill

Juancho's Split Grill

Voor een lagere temperatuur in de barbecue, betere controle over het vuur, én voor een groter grill oppervlak, richt ik mijn barbecue in voor indirect grillen aan één kant volgens de methode die ik Juancho's Split Grill noem.


Juancho's BBQ Tip
Ik heb deze krabbetjes warm gerookt in een gesloten kogel barbecue die werkt als een rookoven.
Het is echter ook zeer wel mogelijk om krabbetjes (of spare ribs) op de grill direct boven de hete kolen te bereiden.
Je moet ze dan wel voortdurend omdraaien, en je mist de rokerige smaak, maar deze heerlijke krabbetjes zijn altijd de moeite waard!

Foto van Oosterse krabbetjes op de Weber barbecue.



Hier Uw Advertentie ?

Krabbetjes Roken

Na een uurtje in de Oosterse Marinade No. 2 (meer tijd had ik niet bij deze spontane aktie) gingen de krabbetjes de barbecue op, samen met de boerderij kip.

Foto van Oosterse krabbetjes na 3 kwartier warm roken op de Weber barbecue.

Na drie kwartier warm roken hebben we ze gedraaid en ingekwast met het eerste laagje Oosterse Glazuur No. 2.

We hebben ze daarna om het kwartier ingekwast met de Oosterse Glazuur No. 2 om zodoende een mooie en pittige glanslaag op de bouwen.

Na éen uur en twintig minuten warm roken in de barbecue rookoven zag ik hier en daar de botjes er uit komen, een teken dat het vlees gaar is.

De krabbetjes zagen er mooi gegrild en geglazuurd uit, tijd om ze er af te halen en te gaan proeven!

Foto van Oosterse krabbetjes na bijna 1.5 uur warm roken op de Weber barbecue.


Suggestie van de PitBoss:


      Bij Oosterse ribben hoort een lekker koud pilsje!


      Of een frisse witte wijn, sekt, prosecco, crémant of cava!



Wat was er Faut ?

Er was éen ding goed faut aan deze Oosterse ribbetjes:

          Ze waren té lekker!

Volgende week gaan we voor een dubbele hoeveelheid van deze pittig zoete lekkernij!


Hier Uw Advertentie ?


Wordt Vervolgt ?


Nadat de Oosterse krabbetjes van het bbq rooster af waren zijn de gekruide patatten er op gegaan...

Foto van Blue Smoke Barbecue Aardappelen.

Terwijl die aardappeltjes lagen te garen hebben wij genoten van ons voorafje!

Na dat verrukkelijk en gezellig aperitief smaakte de gerookte kip met barbecue aardappelen en frisse koolsla extra lekker!



Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!


Keep Smokin' !