Spaanse Pepers & Peperkorrels
Hete peper komt in vele soorten.
De bekende zwarte en witte peperkorrels zijn een oude specerij, ook kant en klaar gemalen verkrijgbaar. Van de verse Spaanse peper of chili peper zie je in de Supermarkt of Toko steeds meer variëteiten, allemaal met hun eigen specifieke smaak en brandgraad. Deze verse pepers zitten boordevol vitamine.
Op deze pagina gaan we aandacht geven aan dé smaakmakers bij uitstek.
Peper (1) - Peper Korrels
Klik op de peperkorrels of HIER om van alles over witte, groene, rode en zwarte peperkorrels te lezen!
Peper (2) - Chili Pepers
Naast peperkorrels hebben we natuurlijk ook nog de vruchten uit de uitgebreide botanische familie van de Spaanse pepers of Chili pepers - lekker en zeer bruikbaar bij de barbecue - die op deze website ruim aan bod gaan komen.
Bijvoorbeeld:
Madame Jeanet
Dames en Heren, Ladies and Gentlemen, Mesdames et Messieurs, Damas y Caballeros,
wij hebben de eer om aan u voor te stellen, de vurige ster van de Cariben, de koningin van de Surinaamse keuken,
de altijd schijnende hete zon van de regenachtige of koude Kruiskade:
Madam Jeanet !!!
Men zegt dat "Madam Jeanet", ook wel geschreven als "Madame Jeanet", "Madame Jeanette" or "Madam Jeanette", een dame uit Paramaribo was met een heel oud beroep, en dat ze daar erg goed in was. Hoe dan ook, de hitte gebundeld in dit frommelige gele knopje is formidabel. De rest laat ik aan uw verbeelding...
De Madame Jeanet chili is nauw verwant aan de Habanero chili en de Scotch Bonnet. Een Madame Jeanette is net zo heet als een Habanero, maar heeft een veel sterker aroma. Met dat typische geurtje dat Surinaamse gerechten een verfijnde eigen smaak geeft.