HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Spaanse Pepers & Peperkorrels

Hete peper komt in vele soorten.

De bekende zwarte en witte peperkorrels zijn een oude specerij, ook kant en klaar gemalen verkrijgbaar. Van de verse Spaanse peper of chili peper zie je in de Supermarkt of Toko steeds meer variëteiten, allemaal met hun eigen specifieke smaak en brandgraad. Deze verse pepers zitten boordevol vitamine.


Blue Smoke BBQ Rode Chili Pepers (Rode Spaanse Pepers)


Op deze pagina gaan we aandacht geven aan dé smaakmakers bij uitstek.


Hier Uw Advertentie ?


Peper (1) - Peper Korrels


Foto van Zwarte Peper Korrels - door Blue Smoke BBQ. Klik op de peperkorrels of HIER om van alles over witte, groene, rode en zwarte peperkorrels te lezen!


 

Peper (2) - Chili Pepers


Foto van een mooie Groene Chili Peper (Groene Spaanse Peper) - door Blue Smoke BBQ.

Foto van een mooie Rode Chili Peper (Rode Spaanse Peper) - door Blue Smoke BBQ.

Naast peperkorrels hebben we natuurlijk ook nog de vruchten uit de uitgebreide botanische familie van de Spaanse pepers of Chili pepers - lekker en zeer bruikbaar bij de barbecue - die op deze website ruim aan bod gaan komen.

 

Bijvoorbeeld:

Madame Jeanet

Dames en Heren, Ladies and Gentlemen, Mesdames et Messieurs, Damas y Caballeros, wij hebben de eer om aan u voor te stellen, de vurige ster van de Cariben, de koningin van de Surinaamse keuken, de altijd schijnende hete zon van de regenachtige of koude Kruiskade:
                              Madam Jeanet !!!

Foto van Madam Jeanet chili pepers door Blue Smoke BBQ.

Men zegt dat "Madam Jeanet", ook wel geschreven als "Madame Jeanet", "Madame Jeanette" or "Madam Jeanette", een dame uit Paramaribo was met een heel oud beroep, en dat ze daar erg goed in was. Hoe dan ook, de hitte gebundeld in dit frommelige gele knopje is formidabel. De rest laat ik aan uw verbeelding...

De Madame Jeanet chili is nauw verwant aan de Habanero chili en de Scotch Bonnet. Een Madame Jeanette is net zo heet als een Habanero, maar heeft een veel sterker aroma. Met dat typische geurtje dat Surinaamse gerechten een verfijnde eigen smaak geeft.
Hier Uw Advertentie ?
Hier Uw Advertentie ?Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!Keep Smokin' !