HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Amarillo Dry Rub Kruidenmix

Makez Y'all Backyards Smell Like Texas!

Dit Texas barbecue dry rub recept is geinspireerd door de specerijen en kruidenmix formules uit het mooie Legends of Texas Barbecue Cookbook geschreven door Robb Walsh. De naam "Amarillo" Dry Rub is afgeleid van de kleur van deze kruiden mix, die lekker geel uitvalt.

Natuurlijk is Amarillo ook de naam van een plaats in de Texas Panhandle, een pleisterplaats aan de legendarische oude Route 66, midden in Cowboy Country, en waar ongetwijfeld van oudsher veel en uitgebreid gebarbecued wordt...

Ofschoon deze lekkere dry rub kruidenmix bedoeld is voor het kruiden van rundvlees voordat het de barbecue op gaat, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees.     Ga tekeer!


Amarillo Dry Rub

Texas-Style Marinade - in poedervorm...



Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten

Dit gele dry rub recept is samengesteld uit de volgende specerijen en smaakmakers:

4 Eetlepels
2 Eetlepels
2 Eetlepels
2 Eetlepels
2 Eetlepels
2 Eetlepels
2 Eetlepels
1 Eetlepel
Zeezout (zonder jodium), middel-grof gemalen
Zwarte Peper Korrels, middel-grof gemalen
Bruine Basterd Suiker (aangedrukt)
Zoete Paprika Poeder
Mosterd Poeder
Knoflook Poeder
Ui Poeder
Koriander Korrels, middel-grof gemalen


Amarillo Dry Rub - Losse Ingredienten

Amarillo Dry Rub ingredienten, van links boven met de klok mee:
Bruine Suiker, Zeezout, Knoflook Poeder, Ui Poeder, Mosterd Poeder, Paprika Poeder.
Midden: Gemalen Koriander (links) en Gemalen Zwarte peper.



Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze

Mengen en Inmasseren...

Doe alle ingrediënten in een schaal en meng goed door elkaar, waarbij je eventuele geklonterde suiker bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel fijn drukt.

Deze stukken klapstuk met bot zijn lekker ingewreven met Amarillo Dry Rub Leg het vlees op een droog en schoon werkvlak of in een ruime schaal, en besprenkel het aan alle kanten met de rub.


Gebruik 2 tot 3 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.

Deze Procureur krijgt een speciale massage van Ricardo... Persoonlijk werk ik het liefste met mijn handen de dry rub in alle hoekjes en gaatjes en van binnen en van buiten totdat het vlees mooi egaal bedekt is.

Doe de overblijvende dry rub in een goed afsluitbare pot of plastic zak. Op een koele en donkere plaats blijft deze rub zeker een paar maanden goed.





Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ Dry Rubs


Ook de andere Blue Smoke Barbecue dry rubs kunnen wij u van harte aanbevelen:


Brazos Beef Rub

Foto van Brazos Dry Rub Het Brazos Dry Rub recept is smaakt geweldig bij rundvlees en is gemakkelijk te maken: zout en peper, en een vleug Tex-Mex: knoflook, paprika, rozemarijn en komijn.

Juanita's Dry Rub USA #1

Foto van Juanita's Dry Rub USA #1 voor Barbecue Kip en Spare Ribs door Blue Smoke BBQ. We hebben het hier over marinade in poedervorm...
Met deze dry rub geeft u kip of varkensvlees die echte Amerikaanse barbecue smaak!

Juancho's Mosterd Rub No. 1

Juancho's Mosterd Rub no. 1 "Juancho's Mosterd Rub no. 1" is de perfecte dry rub voor kip of lamsvlees!

En zoals te verwachten, gaat deze rub goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.

Juancho's Mosterd Dry Rub No. 2

Foto van Juancho's Mosterd Rub no. 2 door Blue Smoke BBQ De op deze pagina getoonde kruiden mix voor gegrild varkensvlees is het resultaat van steeds wat anders proberen en kritisch proeven.
    Zorgt voor een pittig-zoet-knapperig korstje!


Zwarte Peper Korrels



Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !