HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Oosterse Marinade No. 2

Dit lekkere Oosterse marinade recept is gemakkelijk en snel te maken en is zeer geschikt voor alle soorten barbecue varkensvlees zoals gegrillde koteletten, spare ribs en krabbetjes, en alle soorten warm gerookte kip.

De marinade ingrediënten in dit recept, te weten soya saus, basterdsuiker, oester saus, sesam olie, Chinees 5 kruidenpoeder en chili olie vormen een afgewogen combinatie van de vijf basis-smaken: zout, zoet, zuur, bitter en scherp.

Foto van krabbetjes in de Oosterse marinade no. 2.


Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten


Voor dit recept heb je de volgende marinade ingredienten nodig:


4 eetlepels
2 eetlepels
1 eetlepel
4 eetlepels
1 theelepel
1 theelepel
Zoute Soya Saus; (bijv. Kikkoman)
Oester Saus
Sesam Olie
Bruine Basterdsuiker (aangedrukt)
Chinees Vijf Kruiden Poeder
Chili Olie


Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer een halve kop marinade op.



Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze


Deze lekkere Oosterse marinade maak je als volgt:


-

Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix grondig;

-

Laat het vlees hier minstens 1 uur in marineren, maar liever de hele nacht;





Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss


Warm gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes
Foto van warm gerookte en geglazuurde Oosterse krabbetjes Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!


Oosterse Glazuur No. 2
Foto van Oosterse Glazuur No. 2 op warm gerookte krabbetjes Dit gemakkelijke Oosterse glazuur recept op basis van de gebruikte Oosterse marinade is zeer geschikt om barbecue varkensvlees een mooi en lekker glanslaagje te geven.



Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!


Keep Smokin' !