Oosterse Marinade No. 2
Dit lekkere Oosterse marinade recept is gemakkelijk en snel te maken en is zeer geschikt voor alle soorten barbecue varkensvlees zoals gegrillde koteletten, spare ribs en krabbetjes, en alle soorten warm gerookte kip.
De marinade ingrediënten in dit recept, te weten soya saus, basterdsuiker, oester saus, sesam olie, Chinees 5 kruidenpoeder en chili olie vormen een afgewogen combinatie van de vijf basis-smaken: zout, zoet, zuur, bitter en scherp.
Ingrediënten
Voor dit recept heb je de volgende marinade ingredienten nodig:
4 eetlepels |
2 eetlepels |
1 eetlepel |
4 eetlepels |
1 theelepel |
1 theelepel |
Zoute Soya Saus; (bijv. Kikkoman) |
Oester Saus |
Sesam Olie |
Bruine Basterdsuiker (aangedrukt) |
Chinees Vijf Kruiden Poeder |
Chili Olie |
Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer een halve kop marinade op.
Bereidingswijze
Deze lekkere Oosterse marinade maak je als volgt:
- |
Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix grondig; |
- |
Laat het vlees hier minstens 1 uur in marineren, maar liever de hele nacht; |
Suggestie van de PitBoss
Warm gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes
Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik
in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken.
Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!
Oosterse Glazuur No. 2
Dit gemakkelijke Oosterse glazuur recept op basis van de gebruikte Oosterse marinade
is zeer geschikt om barbecue varkensvlees een mooi en lekker glanslaagje te geven.