HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Barbecue Friet

Vegetarisch Bijgerecht

Friet op de barbecue? Als je van kip met friet houdt is dit gemakkelijk recept voor barbecue gegrilde aardappelen precies wat je nodig hebt. Ontdek hoe gemakkelijk eigen friet grillen is, pal naast die warm rokende kip, die gerookte kalkoen, die barbecue spareribs, of wat voor soort warm gerookt vlees dan ook.

Als je dit recept voor geroosterde aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om barbecue aardappelen te gaan maken elke keer als je naast die gerookte kip of gerookte spareribs een vrij plekje ziet op het grill rooster van je Weber grill of elke ander merk of soort gesloten barbecue.


Foto van Blue Smoke Barbecue Friet door Blue Smoke BBQ. Blue Smoke Barbecue Friet

TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue

Aardappelen... Zo onderschat, maar zo mooi !

De Patatten...

Voor dit barbecue friet recept was je een kilo biologische aardappelen met schil en al onder de kraan, waarbij je met een harde borstel alle zand en vuil van de schil schrobt. Met een schone doek of keukenpapier droog deppen.

Het alternatief is dat je de aardappelen schilt, of kant en klaar geschilde krielaardappelen koopt. (Als je de schil er aan laat geef je wellicht de voorkeur aan biologisch geteelde aardappelen?)

De allerkleinste (tot 2cm) aardappeltjes kun je heel laten. Snij iets grotere aardappelen (±4cm) door midden, nog grotere aardappelen in vieren of zessen. De truc is om een partij aardappel partjes of friet te krijgen met ongeveer dezelfde dikte.

Doe de frieten, aardappel partjes of krielen in een ruime schaal en schep er een halve theelepel zout en een of twee eetlepels gele olijfolie doorheen.


Hier Uw Advertentie ?

Aardappel Kruiden ?

Aardappelen, geolied en gekruid, klaar om de BBQ op te gaan! Geen absolute vereiste, maar voor een extra lekkere smaak schep je vervolgens twee tot vier eetlepels fijngehakte tuinkruiden door de aardappelen.

Zo krijg je lekkere gekruide friet!

Voor dit barbecue aardappel recept kunnen we de volgende kruiden aanraden, waarvan we altijd een min of meer willekeurige combinatie vers uit ons barbecue-tuintje plukken:

  • Rozemarijn (Oh Rozemarijn... Het Heilige Kruid... )
  • Thijm
  • Dragon
  • Bieslook
  • Salie (combineert vooral goed bij vet vlees)
  • Munt (niet te veel, het overheerst gauw)

Andere mogelijke smaakmakers, voor de liefhebbers:


Hier Uw Advertentie ?


Aardappelen op de Barbeque

Gerookte krielaardappelen omsingelen twee kippen... Leg de friet, aardappel partjes of krielen rondom het vlees op het grillrooster, liever niet direct boven het vuur anders zouden ze wel eens een tikkeltje zwart kunnen worden...

Klik HIER om meer te lezen over INDIRECT GRILLEN

Klik HIER om meer te lezen over HOUTSKOOL BRIKETTEN

Klik HIER om meer te lezen over ROOKHOUT


Hier Uw Advertentie ?


Tijd voor een Biertje ?

Maak je geen zorgen. Deze barbeque aardappelen moeten minstens een uur op de gesloten grill, dus terwijl het vlees lekker ligt te roken komt je welverdiende rust niet in gevaar!

Klik HIER voor de VOORDELEN van Indirect Grillen & Warm Roken!


Hier Uw Advertentie ?


Tijd om aan te vallen...

Blue Smoke Barbecue Friet Na een uur in de gesloten barbecue zouden deze gegrilde patatten goed gaar moeten zijn. (tenzij je het deksel te vaak geopend hebt...)

Vis een van de dikste frieten, partjes of krielen van de grill en snij open. Als deze voldoende gaar is dan is de rest ook goed. Bij twijfel laat je ze gewoon wat langer liggen, krijgen de frieten een lekker krokant korstje. Een beetje experimenteren bij barbecue friet kan geen kwaad, zolang je ze maar niet laat verpieteren.


Hier Uw Advertentie ?


Juancho's Combo

Barbecue friet met gerookte kip en koolsla Deze stevig smakende warm gerookte frieten combineren goed bij alle soorten vlees van de barbecue en bij de rinse smaak van een verse salade.

Wij eten ze dan ook vaak in combinatie met Gegrillde Kip en Juanita's Amerikaanse Koolsla.

Vergeet niet te dippen in ketchup, curry-saus, mayo of je favoriete barbecue saus.

De gegrilde aardappelen die eventueel na de barbecue overblijven (soms...) zijn de volgende dag heerlijk te verwerken als contrast-smaak in een frisse groene (maaltijd)salade.


Hier Uw Advertentie ?


Favoriete Drankjes

Koud bier (!) combineert buitengewoon goed bij elke barbecue, zomer en winter. Verder is koud mineraalwater met verse citroenschijfjes een uitstekend blusmiddel...

Tja, en dan hebben we natuurlijk Rianna en Juanita nog... Die laten zich niet gek maken. Wat er ook op het menu staat, zij houden het bij rode Rioja en Merlot...
Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !