HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Indische Zoet Zure Marinade

Babi Panggang op de Barbecue!

"Babi Pangang" of "Babi Panggang" betekent Zoet Zuur Varkensvlees in het Maleis, en "Ajam Pangang" of "Ayam Panggang" is Zoet Zure Kip.

Er moeten minstens een paar honderd variaties zijn van het basis recept voor Indisch zoet zuur vlees. Wij hebben dit specifieke Babi Pangang marinade recept van de Indische schoonmoeder van een vriend van ons. Wij maken er meestal Babi Panggang mee, maar deze Indische Zoet Zure Marinade werkt ook heel goed als marinade voor Ajam Pangang.

Marinade Indische Babi Panggang en Ajam Panggang

Voor deze Indische Babi Panggang marinade fruiten we eerst een mix van ui, knoflook en gember tot ze goudbruin is en de keuken lekker ruikt. We voegen dan de rest van de ingredienten toe, en laten de boel dan eerst helemaal afkoelen voordat we het vlees er bij doen.

Al met al is dit een mooi klusje voor de avond van te voren...Hier Uw Advertentie ?


Marinade Ingredienten


De volgende hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer 1 kop Indonesische marinade, en dat is genoeg om 1 tot 1½ pond vlees aan alle kanten mee te bedekken. Kan meer vlees mee gemarineerd worden als je een Zip-Lok bag of afgesloten plastic bakje gebruikt waarin je het vlees tijdens het marineren flink in kunt omschudden.


2 eetlepels
2
6 tenen
1 eetlepel
3 eetlepels
3 eetlepels
 
1/2 theelepel
1/2 theelepel
Olie
Uien, gesnipperd
Knoflook, grof gesnipperd
verse Gember, geschild, in dunne schijfjes
Ketchup
Bruine Basterd Suiker, vast aangestampt
(andere suiker mag eventueel ook)
Sambal Oelek
Zeezout (zonder jodium)


Marinade Bereiding


-

Fruit de uien, knoflook en gember schijfjes tot ze goudbruin zijn en het mengsel lekker begint te ruiken;

-

Voeg ketchup, suiker, chili pasta en zout toe, en laat een kwartier zachtjes pruttelen, af en toe goed doorroeren;

-

Laat de marinade volledig afkoelen;

-

Rol het vlees door de marinade. Deze marinade is een beetje plakkerig, controleer of alle hoekjes en gaatjes van het vlees goed met de marinade bedekt zijn (gebruik gerust je handen, als ze maar goed schoon zijn!);

-

Laat de marinade minstens twee uur op het vlees inwerken, maar natuurlijk is een hele nacht of langer veel beter.Varken spare ribs en een stuk buikspek in Babi Panggang Marinadee Varken spare ribs en een stuk buikspek in Babi Panggang MarinadeSuggestie van de Pit Boss:

Wel, nu we eenmaal weten hoe we de marinade moeten maken: wat zou u denken van een onvergetelijke zelf gemaakte barbecue Babi Pangang:


Barbecue Babi Pangang !

Babi Panggang Deze originele Babi Pangang is tamelijk makkelijk op de barbecue te maken, en je weet echt niet wat je proeft...
Ontdek HIER de heerlijke Indische barbecue!Gerelateerde Recepten


Indische Babi Pangang Saus Recept No. 1

Foto van Babi Pangang Saus Er moeten minstens honderd variaties zijn op het recept voor Indische zoet zure saus. Dit recept voor babi panggang saus komt van de Indische schoonmoeder van een vriend van ons.

Indische Babi Pangang Saus Recept No. 2 ( met ui )

Foto van Babi Pangang Saus Het leek ons een goed idee om voor onze BBQ babi pangang de Indische zoet zure marinade na gebruik te bewaren om er een tweede, dikkere babi pangang saus van te maken waar we het vlees bij het serveren in leggen.


Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !