HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Singapore Glazuur

Het Singapore Marinade recept dat we hier bij Blue Smoke BBQ hanteren is onze eigen barbecue interpretatie van de smaken, geuren en kleuren van Singapore, en dan met name die van de Chinese en Indonesisch - Maleise wijken.

Door toevoeging van honing krijg je een heerlijke Oosterse glazuur saus waarmee je barbecue vlees een prachtige diepe glans geeft. En deze Singapore barbecue saus smaakt nog heerlijk ook!

Toen onze vriend Kees voor het eerst onze Singapore barbecue spareribs proefde vond hij ze "onbeschoft lekker"!


Foto van Singapore Spareribs op het barbecue rooster. Deze "honey-glazed" Singapore barbecue spareribs zijn vooraf gemarineerd in Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade, en tijdens het roosteren ingesmeerd met een honing glazuur saus.Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten


Voor ons Singapore glazuur recept gebruiken we de volgende ingredienten:


8 eetlepels
8 eetlepels
Singapore Marinade
Honing


Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop barbecue glazuur op, genoeg voor het glazuren van 2 tot 3 kilo vlees.


Foto van de losse ingredienten van de Blue Smoke BBQ Singapore Marinade en Singapore Glazuur. De losse ingredienten van Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade en Singapore Glazuur:

Soya saus, olie, knoflook, rode Spaanse peper, gember, limoen en bruine basterdsuiker voor de marinade.

En honing voor de glazuur.


Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->


Hier Uw Advertentie ?


Bereidingswijze


De bereiding van de Singapore Glazuur gaat als volgt:


-

Doe 8 eetlepels van de na het marineren overgebleven Singapore Marinade in een pannetje en breng goed aan de kook om te sterilizeren;

-

Haal het pannetje van de hittebron en voeg 8 eetlepels honing toe;

-

Roer de honing door de hete marinade tot geheel opgelost en een gladde mop saus ontstaan is;


Deze honing glazuur saus is meteen klaar voor gebruik, indien nodig.


Foto van baby back ribs die net zijn ingekwast met Blue Smoke BBQ's Singapore Glazuur. Deze baby back ribs zijn net ingekwast met Blue Smoke BBQ's Singapore Glazuur.Hier Uw Advertentie ?


Toepassing


Het aanbrengen van deze heerlijke Singapore Glazuur gaat als volgt in zijn werk:


-

Rooster het vlees - bijvoorbeeld lamsbout, kip of spareribs - in de barbecue door middel van warm roken op indirecte wijze tot het er lekker bruin uit ziet en bijna de gewenste gaarheid heeft bereikt;

-

Breng om de tien of vijtien minuten een laag van de honing glazuur aan; Mop de glazuur er met een dikke kwast ruim op en zorg dat alle hoeken en gaatjes lekker vol zitten;

Opmerking:
De opgebrachte glazuur vormt een dichte laag rondom het vlees en sluit het vlees af. Het vlees blijft daardoor sappiger. Tevens heeft de toevoeging van rook in dit stadium niet zo veel zin meer.

-

Sluit tussen het moppen de barbecue om de net aangebrachte mop saus lekker te laten carameliseren;


Zodra je tevreden bent over de dikte en het uiterlijk van de glazuurlaag, en je vlees heeft intussen tevens de juiste temperatuur bereikt, kan het grote genieten beginnen!

Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss


Foto van Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ. Singapore Spareribs!
Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!


Foto van de ingredienten van Blue Smoke BBQ's Singapore Marinade. Singapore Marinade
Na een bad in deze heerlijke Singapore Marinade krijgt uw gegrillde kip, gerookte lamsbout of varkensvlees een onvergetelijke Oosterse smaak!

Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !