HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Brazos Beef Rub

Zoals veel van de barbecue specerijen en specerijen die we bij Blue Smoke BBQ gebruiken, is de Brazos Dry Rubgeinspireerd door het prachtige Legends of Texas Barbecue Cookbook geschreven door Robb Walsh.

Dit pittige barbecue specerijen en kruiden mengsel is bedoeld voor het op smaak brengen van barbecue rosbief, zoals bijvoorbeeld een mooie sappige barbecue ribeye.

Braziliaanse ribeye, klaar voor een massage met de Brazos Bief Rub

Brazos Beef Dry Rub - klaar om een hele ribeye te bedekken...


Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten


Dit Brazos bief rub recept bestaat uit de volgende kruiden en specerijen:


1 Theelepel
1 Theelepel
1 Theelepel
1 Theelepel
1 Theelepel
1 Theelepel
Zee Zout (zonder jodium), half-grof gemalen;
Zwarte Peper Korrels, half-grof gemalen
Zoete Paprika Poeder;
Knoflook Poeder;
Rozemarijn, vers, zeer fijn gehakt;
Komijn, gemalen;


Bovenstaande hoeveelheden specerijen leveren ongeveer 2 Eetlepels Brazos Dry Rub, genoeg barbecue kruiden voor 4 tot 5 pond rundvlees.



Brazos Dry Rub - Ingredienten

Brazos Dry Rub ingredienten
Het kruiden en specerijen mengsel, van links boven, met de klok mee: Paprika poeder, gemalen Komijn, fijngehakte Rozemarijn, Knoflook poeder, gemalen Zwarte Peper Korrels;
Midden: Zee Zout;


Hier Uw Advertentie ?


Bereiding

Mengen en Inmasseren...

Doe alle dry rub ingrediënten in een schaal en meng goed door elkaar.

Foto van een hele ribeye, na een zachte massage met Brazos Dry Rub. Leg het vlees op een droog en schoon werkvlak of grote schaal. Om de barbecue specerijen en kruidenmix beter aan het vlees te laten "plakken" zou je het vlees van tevoren in kunnen smeren met een theelepeltje olijfolie.

Sprenkel de helft van de specerijen en kruiden mix over het vlees. Draai het vlees om en sprenkel de andere helft er over. Masseer de kruiden en specerijenmix met de hand in het vlees tot het aan alle kanten egaal bedekt is.

Gebruik 2 eetlepels Brazos dry rub voor een stuk vlees van 4 tot 5 pond. Je zou wat meer kunnen gebruiken, maar pas op dat het niet te zout wordt.






Hier Uw Advertentie ?


Blue Smoke BBQ Dry Rubs


Ook de andere Blue Smoke Barbecue dry rubs kunnen wij u van harte aanbevelen:


Juanita's Dry Rub USA #1 Juanita's Dry Rub USA #1
We hebben het hier over marinade in poedervorm... De echte Amerikaanse smaak!

Amarillo Dry Rub Amarillo Dry Rub
Ofschoon deze Amarillo Dry Rub bedoeld is voor het kruiden van rundvlees, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees!

Amarillo Dry Rub Juancho's Mosterd Rub
"Juancho's Mosterd Rub" is niet alleen een lekkere spare ribs dry rub, maar combineert ook goed met kip of lamsvlees!

En zoals te verwachten, gaat deze rub goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.



Zwarte Peper Korrels





Hier Uw Advertentie ?





Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !