HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Juanita's Amerikaanse Koolsla

Het traditionele Amerikaanse coleslaw recept is door Juanita in de loop der jaren een beetje aangepast aan onze eigen smaak. Door gebruik van spitskool in plaats van witte kool heeft deze frisse rauwkost salade iets meer pit dan het originele koolsla recept dat uit gaat van de gewone witte kool. Ook zeer belangrijk is het specifieke aroma van de verse groene peper.

Dit is een vrij robuuste salade die een paar uur van tevoren klaargemaakt kan worden. Smaakt heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.


Juanita's Amerikaanse Koolsla


TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue


Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten

Voor dit Amerikaanse Koolsla recept heb je de volgende ingredienten nodig:

500 gram
125 gram
1
2
spitskool, fijn gesneden
wortel, geraspt
ui, middelgroot, fijngesnipperd
groene Spaanse pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden


Hier Uw Advertentie ?


Dressing

Het dressing recept voor deze Amerikaanse kool sla bevat de volgende ingredienten:

1/2 kop
 
1 eetlepel
2 theelepels
1/4 theelepel
mayonaise (wij zelf vinden Devos-Lemmens "met citroen" de lekkerste!)
azijn
suiker
zout



Hier Uw Advertentie ?


Bereiding


De bereiding van dit Amerikaanse Coleslaw recept gaat als volgt:

-

Maak de dressing, zet apart;

-

Indien nodig, snipper de kool en rasp de wortel;

-

Verwijder zaad en zaadlijsten uit de Spaanse pepers en hak de pepers overdwars in dunne reepjes;

-

Snipper de ui;

-

Meng ui en Spaanse peper door de fijn gesneden spitskool en geraspte wortel;

-

Giet de dressing over de groenten, en meng goed door elkaar.

Lekker !


Geografische BBQ Tip

Deze Amerikaanse Koolsla mag ook buiten Amerika gegeten worden...




Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitMaster:


Deze pittige koolsla combineert goed met:


Warm Gerookte Varkenshielen Warm Gerookte Varkenshielen
De varkens hielen in dit barbecue recept zijn eerst ingewreven met een lekkere pittig-zoete mosterd-rub, en daarna dik drie uur warm gerookt met eiken hout. Het resultaat is een ware lekkernij!

Blue Smoke Highway Chicken Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...

Blue Smoke Barbecue Friet

Foto van Blue Smoke Barbecue Friet Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...





Ben je misschien gek op rode kool? Sla je slag:


Blue Smoke Rode Koolsla No. 3

Foto van Blue Smoke Rode Koolsla Deze pittige rode koolsla met stukjes appel smaakt heerlijk fris bij alle wat zwaardere vlees gerechten van de barbecue.
 




Hier Uw Advertentie ?



Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!



Keep Smokin' !