Juanita's Amerikaanse Koolsla
Het traditionele Amerikaanse coleslaw recept is door Juanita in de loop der jaren een beetje aangepast aan onze eigen smaak. Door gebruik van spitskool in plaats van witte kool heeft deze frisse rauwkost salade iets meer pit dan het originele koolsla recept dat uit gaat van de gewone witte kool. Ook zeer belangrijk is het specifieke aroma van de verse groene peper.
Dit is een vrij robuuste salade die een paar uur van tevoren klaargemaakt kan worden. Smaakt heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.
Ingrediënten
Voor dit Amerikaanse Koolsla recept heb je de volgende ingredienten nodig:
500 gram |
125 gram |
1 |
2 |
spitskool, fijn gesneden |
wortel, geraspt |
ui, middelgroot, fijngesnipperd |
groene Spaanse pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden |
Dressing
Het dressing recept voor deze Amerikaanse kool sla bevat de volgende ingredienten:
1/2 kop
|
1 eetlepel |
2 theelepels |
1/4 theelepel |
mayonaise (wij zelf vinden Devos-Lemmens "met citroen" de lekkerste!) |
azijn |
suiker |
zout |
Bereiding
De bereiding van dit Amerikaanse Coleslaw recept gaat als volgt:
- |
Maak de dressing, zet apart; |
- |
Indien nodig, snipper de kool en rasp de wortel; |
- |
Verwijder zaad en zaadlijsten uit de Spaanse pepers en hak de pepers overdwars in dunne reepjes; |
- |
Snipper de ui; |
- |
Meng ui en Spaanse peper door de fijn gesneden spitskool en geraspte wortel; |
- |
Giet de dressing over de groenten, en meng goed door elkaar. |
Lekker !
Suggestie van de PitMaster:
Deze pittige koolsla combineert goed met:
Warm Gerookte Varkenshielen
De varkens hielen in dit barbecue recept zijn eerst ingewreven met een lekkere pittig-zoete mosterd-rub,
en daarna dik drie uur warm gerookt met eiken hout. Het resultaat is een ware lekkernij!
Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf
vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...
Blue Smoke Barbecue Friet
Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...
Ben je misschien gek op rode kool? Sla je slag:
Blue Smoke Rode Koolsla No. 3
Deze pittige rode koolsla met stukjes appel smaakt heerlijk fris bij alle wat zwaardere vlees gerechten van de barbecue.