HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

North Carolina Koolsla Recept

Maak Uw Eigen Verse Zuurkool!

Dit gemakkelijke en smakelijke North Carolina Koolsla recept gaat verbluffend goed samen met North Carolina Pulled Pork. En bij afwezigheid van mayonaise of ei is deze koolsla relatief veilig om te serveren bij een zomers buitenfeest of picnic.

Dit type koolsla recept zonder mayo of ei wordt in Amerika ook wel een "seven day slaw" of zelfs "three week slaw" genoemd. In feite komt dit recept erg dicht bij het maken van je eigen verse zuurkool!

Foto van knapperige zoet zure North Carolina Koolsla - door Blue Smoke BBQ. North Carolina Koolsla, klaar voor gebruik.


Hier Uw Advertentie ?


Het recept op deze pagina is heftig geinspireerd door:

Holy Smoke - The Big Book of North Carolina BBQ

John Shelton Reed, Dale Volberg Reed and William McKinney

Dit is zonder twijfel een van de betere barbecue boeken. Niet alleen kookboek, maar ook geschiedenisboek en reisboek. Folklore, traditie, het eten, de mensen, de kultuur.

"Holy Smoke" geeft ons een diepe kijk in de barbecue traditie van North Carolina, zowel van de Piedmont als de oostelijke kulturen.

Het boek is met humor geschreven, en gevuld met feiten, interviews, leuke anecdotes, illustraties, barbecue constructie tips, originele bbq recepten, en fantastische bijgerechten.

En zoals je kunt zien aan deze pagina, vonden wij die recepten voor fantastische bijgerechten onweerstaanbaar...


North Carolina Koolsla Ingredienten

Voor dit "zeven dagen" North Carolina koolsla recept heb je de volgende ingredienten nodig:

1
1
240 ml (1 cup)
240 ml (1 cup)
180 ml (¾ cup)
15 ml (1 el)
10 ml (2 tl)
5 ml (1 tl)
Spitskool, in dunne reepjes
Grote Ui, in dunne reepjes
Appel Azijn
Suiker
Plantaardige Olie
Verse Selderij, fijn gehakt
Mosterd Poeder
Zout


Hier bij Blue Smoke BBQ geven we de voorkeur aan spitskool, maar u kunt deze verse zuurkool ook gerust van witte kool maken. En de verse selderij kunt u eventueel vervangen door selderijzaad.


Koolsla Bereidingswijze

Ook al is dit een "three week slaw", wij geven de voorkeur aan de knapperigheid van de vers gesneden rauwe kool. Daarmee bewaren we het mooie contrast met de zwoele smaak van de Pulled Pork. Vandaar onze aanbeveling om de kool pas te snijden een uur of wat voordat u de koolsla denkt te serveren.

De dressing voor onze koolsla maken we wél vaak de avond van tevoren zodat de zoet-zure aromas zich goed kunnen mengen.

Stap voor Stap:

-

Snij de ui in fijne reepjes;

-

Maak de dressing: Doe alle ingredienten, behalve de kool, in een afsluitbare fles of pot en schud heftig door elkaar om de smaken en aromas goed te laten mengen;

Je kunt eventueel de azijn, olie en suiker mix verwarmen om de suiker sneller op te laten lossen;

-

Laat de dressing een nachtje doortrekken , regelmatig flink schudden;

Deze sla dressing hoeft niet per sé in de koelkast, maar wij doen dat wel om zodoende straks bij het toevoegen aan de gesneden kool meteen een koelere salade te hebben die langer knapperig blijft;

-

Een uur of wat voordat u de koolsla denkt te gaan serveren snij je de kool in flinterdunne reepjes, doe ze in een schaal, mik de dressing er bij, goed door elkaar mengen, en bewaar de koolsla in de koelkast.

Suggestie van de PitBoss

Photo of North Carolina Pulled Pork served on a Bun with Coleslaw - by Blue Smoke BBQ. Probeer deze North Carolina Koolsla met North Carolina Pulled Pork.

Dit is een geweldig mooi barbecue combo!North Carolina Pulled Pork

Foto van een North Carolina Pulled Pork Sandwich met Traditionele North Carolina Barbecue Saus en North Carolina Koolsla door Blue Smoke BBQ. Probeer dit North Carolina pulled pork recept en ontdek hoe eenvoud kan leiden tot perfectie!
En die bonk vlees geeft je wat om over (of tegen) te praten tijdens je biertje...     ;o)


Traditionele North Carolina Barbecue Saus

Foto van traditionele North Carolina barbecue saus - door Blue Smoke BBQ. Deze traditionele North Carolina BBQ saus is bedoeld om te serveren bij Pulled Pork.
Dit doodsimpele heet zure recept heeft de potentie om de doden tot leven te wekken...


Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !