Richard's Rode Kool met Sinaasappel
Hartig Barbecue Bijgerecht
Onze vriend Richard heeft laatst voor ons een echte Duitse Sauerbraten gemaakt waarbij hij ons ook dit van oorsprong Duits recept voor Rode Kool met Sinaasappel presenteerde. Wij herkenden dit lekkere zoet zure kool recept meteen als een strakke begeleider van de Belgische, Nederlandse en Duitse barbecue gerechten op onze Blue Smoke BBQ website.
Rode Koolrecept Ingredienten
Voor dit lekkere "frisch zubereitete Rotkohl rezept mit Orangen", oftewel vers gemaakte Rode Kool recept met Sinaasappel, heb je de volgende ingredienten nodig:
1 |
2 glazen |
1 |
100 gram |
1 |
3 tenen |
5 eetlepels |
3 |
8 |
6 |
6 |
1 theelepel |
3 eetlepels |
Rode Kool (gesnipperd) |
Rode Wijn (schenk voor jezelf ook een glas in!) |
Sinaasappel (in schijfjes, met schil en al) |
Varkensvet (Alternatief: ganzenvet of boter) |
flinke Ui (gesnipperd) |
Knoflook (gesnipperd) |
Balsamico |
Laurierblaadjes |
Jeneverbessen |
Kruidnagelen |
Pimentkorrels |
Zwarte Peper (vers gemalen) |
Rode Bessen Jam of Gelei (of soortgelijk) |
Om aan het eind de smaak mee af te maken:
eetlepel |
eetlepel |
eetlepel |
Azijn - eventueel naar smaak toevoegen! |
Suiker - eventueel naar smaak toevoegen! |
Zout - eventueel naar smaak toevoegen! |
Rode Kool Bereidingswijze
1. |
Maak de rode kool schoon en snijd ze in smalle reepjes of stukjes; |
2. |
Smelt het vet in een flinke pan, en fruit de ui tot ze glazig is, voeg de knoflook toe en fruit licht mee; |
3. |
Voeg de rode kool toe, meng door elkaar, en bak op hoog vuur even kort aan (alsof je aan het wokken bent); |
4. |
Voeg de rode wijn, de sinaasappelschijfjes en de rest van de ingredienten toe, roer goed door; |
5. |
Laat de rode kool met gesloten deksel minstens een uur op laag vuur stoven (roer regelmatig om); |
6. |
Proef de rode kool - maak af op smaak met de apart gehouden azijn, suiker en zout; |
7. |
Haal de uitgekookte sinaasappelschijfjes uit de rode kool; |
8. |
De rode kool is nu klaar om te serveren, maar morgen smaakt ze nóg beter! |
Suggestie van de PitBoss:
Deze Duitse Rotkohl combineert uitstekend bij barbecue varkensvlees en barbecue gevolgelte.
Bijvoorbeeld:
Gepekeld en Warm Gerookt Spek
Dit gepekeld en warm gerookt spek is - in plakjes en met een beetje mosterd - een lekkernij op een stukje roggebrood.
Smaakt natuurlijk ook geweldig bij de zuurkool!
Warm Gerookte Varkenshielen
Een echt Brabants Hammetje! De varkens hielen in dit barbecue recept zijn eerst ingewreven met een lekkere pittig-zoete mosterd-rub, en daarna dik drie uur warm gerookt met eiken hout.
Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...
Duitse Kalkoen Barbecue
Voor ons traditionele Blue Smoke "Turkey Burn" winter barbecue feest van 2009 hadden wij gekozen voor het thema "Duitsland". Daar hoort natuurlijk een echt Duits kalkoen recept bij!
Barbecue Technologie...
Hier vindt u informatie over barbecue "technologie", indien nodig: