HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

De Voordelen
van Indirect Grillen en Warm Roken

De combinatie van indirect grillen en warm roken in een gesloten barbeque smoker heeft vele voordelen waaronder sappiger vlees, malser vlees, een lekkere rooksmaak, en je kunt toe met minder zout! Daarnaast is deze echte barbecue methode lekker relaxed, terwijl je de tuinen in de buurt ook nog eens trakteert op een heerlijke bbq rookgeur...


1 - Sappiger Vlees

Juanita's Gerookte Kippenpoten! Doordat het vlees langzaam gaart droogt de buitenkant minder uit en kunnen vleessappen zich geleidelijk herverdelen waardoor het vlees als geheel malser en sappiger blijft dan bij grillen boven de hete kolen!


Hier Uw Advertentie ?


2 - Fijne Rooksmaak

Door de toevoeging van brokken of snippers hout - al dan niet vochtig - geef je het vlees die speciale rooksmaak!


3 - Tijd Genoeg

Doordat je eigenlijk geen omkijken hebt naar het vlees tijdens het roosteren hou je aardig wat tijd over voor andere dingen terwijl je geniet van die heerlijke rookgeur!


Hier Uw Advertentie ?


4 - Voorkom Aanbranden

Door de relatief lage temperatuur in de barbecue smoker gaart het vlees langzaam, en is het mogelijk om het binnenste vlees volledig te garen voordat de buitenkant zwart geblakerd is!


5 - Voorkom Giftige Dampen

Indirect grillen is veiliger voor je gezondheid. Doordat het vlees niet direct boven het vuur ligt, druipt er geen vet op de kolen en is de kans op giftige dampen miniem.Hier Uw Advertentie ?


6 - Minder Caloriën

Juancho's Mustard Ribs samen met een Procureur in 4 uur gaar gerookt zonder toevoeging van vet of olie. Bij het indirect grillen kan het voedsel bereid worden zonder toevoeging van vet of bak-olie, waardoor het aantal caloriën vermindert wordt. (natuurlijk neemt de auteur geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijk overeten...)


7 - Minder Zout Inname

Roken is een manier om je eten extra smaak te geven. Daardoor kun je in feite met minder zout toe en dat is uiteindelijk beter voor je gezondheid.


Hier Uw Advertentie ?


8 - Economisch

Doordat de barbecue grill gesloten blijft en doordat de kolen slechts langzaam hoeven te branden kost deze manier van barbecue relatief weinig kolen.
Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !