De Voordelen
van Indirect Grillen en Warm Roken
De combinatie van indirect grillen en warm roken in een gesloten barbeque smoker heeft vele voordelen waaronder sappiger vlees, malser vlees, een lekkere rooksmaak, en je kunt toe met minder zout! Daarnaast is deze echte barbecue methode lekker relaxed, terwijl je de tuinen in de buurt ook nog eens trakteert op een heerlijke bbq rookgeur...
1 - Sappiger Vlees
Doordat het vlees langzaam gaart droogt de buitenkant minder uit en kunnen vleessappen zich geleidelijk herverdelen waardoor het vlees als geheel malser en sappiger blijft dan bij grillen boven de hete kolen!
2 - Fijne Rooksmaak
Door de toevoeging van brokken of snippers hout - al dan niet vochtig - geef je het vlees die speciale rooksmaak!
3 - Tijd Genoeg
Doordat je eigenlijk geen omkijken hebt naar het vlees tijdens het roosteren hou je aardig wat tijd over voor andere dingen terwijl je geniet van die heerlijke rookgeur!
4 - Voorkom Aanbranden
Door de relatief lage temperatuur in de barbecue smoker gaart het vlees langzaam, en is het mogelijk om het binnenste vlees volledig te garen voordat de buitenkant zwart geblakerd is!
5 - Voorkom Giftige Dampen
Indirect grillen is veiliger voor je gezondheid. Doordat het vlees niet direct boven het vuur ligt, druipt er geen vet op de kolen en is de kans op giftige dampen miniem.
6 - Minder Caloriën
Bij het indirect grillen kan het voedsel bereid worden zonder toevoeging van vet of bak-olie, waardoor het aantal caloriën vermindert wordt. (natuurlijk neemt de auteur geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijk overeten...)
7 - Minder Zout Inname
Roken is een manier om je eten extra smaak te geven. Daardoor kun je in feite met minder zout toe en dat is uiteindelijk beter voor je gezondheid.
8 - Economisch
Doordat de barbecue grill gesloten blijft en doordat de kolen slechts langzaam hoeven te branden kost deze manier van barbecue relatief weinig kolen.