Juancho's Mosterd Rub 2
Omdat ik gegrild varkensvlees met mosterd nu eenmaal een erg lekkere combinatie vind, was de ontwikkeling van het recept van Juancho's Mosterd Dry Rub No. 1 slechts een kwestie van tijd. En de kruiden mix in deze originele mosterd rub recept bleek ook nog eens geweldig te smaken op barbecue kip of lamsvlees.
Maar goed, we zitten niet stil, we steken zowat elk weekend de bbq aan (soms zelfs twee keer) en de ontwikkelingen gaan door. De op deze pagina getoonde kruiden mix voor barbecue varkensvlees is het resultaat van een keer of zes wat anders proberen en kritisch proeven. (En natuurlijk op tijd een fris biertje of een paar gevaarlijk lekkere Margaritas... )
Juancho's Mustard Dry Rub #2
Vergeleken met Juancho's oorspronkelijke Mosterd Rub No. 1 bevat deze mosterd dry rub nummer 2 naar verhouding ruim twee keer zoveel mosterd, ze is wat zouter en een stuk minder zoet.
Ingrediënten
Juancho's Mosterd Rub recept no. 2 zit als volgt in elkaar:
2 Eetlepels |
2 Eetlepels |
4 Eetlepels |
2 Eetlepels |
6 Eetlepels |
Zeezout, zonder jodium, halfgrof gemalen |
Zwarte Peperkorrels, halfgrof gemalen |
Bruine Basterd Suiker (aangedrukt) |
Knoflook Poeder |
Mosterd Zaad, geel of zwart, halfgrof gemalen |
De ingredienten van Juancho's Mustard Dry Rub #2:
vers gemalen mosterdzaad, bruine suiker, gemalen zeezout, knoflookpoeder, vers gemalen zwarte peper;
Bereidingswijze
Maal de individuele ingrediënten in een vijzel, maar niet al te fijn. Het mosterdzaad mag zelfs vrij grof blijven; zodra alle zaadjes gebroken zijn is het goed genoeg.
Doe alle ingredienten in een schaal en meng goed door elkaar.
Gebruik twee of drie eetlepels dry rub voor elke kilo ribben. (voor wat dikker vlees zoals een varkenshaasje gebruik je een extra eetlepel rub per kilo)
Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop rub op. Doe de overblijvende rub in een luchtdichte pot of plastic zak. Op een koele en donkere plaats blijft deze gezouten specerijen mix maanden goed.
Suggestie van de PitMaster:
Op de voorgrond: Blue Smoke Honing-Mosterd Ribben ruim ingepoederd met "Juancho's Mosterd Rub Nummer 2".
Blue Smoke BBQ Dry Rubs
Ook de andere Blue Smoke Barbecue dry rubs kunnen wij u van harte aanbevelen:
Juancho's Mosterd Rub No. 1
"Juancho's Mosterd Rub no. 1" is de perfecte dry rub voor kip of lamsvlees!
En zoals te verwachten, gaat deze rub goed samen met Juancho's Honing Mosterd Glazuur.
Juanita's Dry Rub USA #1
We hebben het hier over marinade in poedervorm...
Met deze dry rub geeft u kip of varkensvlees die echte Amerikaanse barbecue smaak!
Amarillo Dry Rub
Ofschoon deze Amarillo Dry Rub bedoeld is voor het kruiden van rundvlees, is dit hartig kruiden mengsel ook uitstekend toe te passen voor het warm roken van kip en varkensvlees!
Brazos Beef Rub
Het Brazos Dry Rub recept is smaakt geweldig bij rundvlees en is gemakkelijk te maken: zout en peper, en een vleug Tex-Mex: knoflook, paprika, rozemarijn en komijn.