HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN


Hier Uw Advertentie ?

Houtskool Briketten

Wij gebruiken bij het indirect grillen en warm roken in de houtskool barbecue eigenlijk bijna altijd houtskool briketten. We doen dit vanwege de regelmatige vorm en afmetingen.

Bovendien hebben - volgens ons - briketten in het algemeen ook een gelijkmatigere kwaliteit vergeleken met losse brokken houtskool (waar nog al eens veel kleine brokjes en zwart gruis is blijkt te zitten...).


Blue Smoke - Houtskool Briketten


Je Hebt Briketten en Je Hebt Briketten...

Er gaan geruchten dat er merken in de handel zouden zijn waarvan de briketten een klein deel fossiele kool zouden bevatten. Die kolen waar we vroeger de kachel mee stookten bevatten van allerlei schadelijke stoffen die we natuurlijk niet op ons mooie barbecue vlees willen hebben.

Wij weten niet of dit gerucht op waarheid berust, maar wij kopen in ieder geval graag de betere kwaliteit briketten, en dan liefst eco-vriendelijke briketten. Wij hebben hierbij onder andere goede ervaring met briketten die gemaakt zijn van kokos-schalen.

We betalen hier sowieso graag wat meer voor goede kwaliteit. Ten eerste omdat dat prettiger werkt, en ten tweede omdat je het vrijwel altijd terug ziet - of proeft - in het resultaat!


TIP:   Ontdek de Blue Smoke Winter Barbecue

Onze Ervaring met Houtskool

Wij zijn er door schade achter gekomen (Ja ja, mannekes, bij Blue Smoke BBQ mislukt ook wel eens wat...) dat het met briketten gemakkelijker is om het vuur en de temperatuur in de barbecue te regelen en vast te houden.

Hier uw advertentie ? Dit komt waarschijnlijk doordat door de regelmatigere vorm en grootte van de kolen - en dus ook de regelmatigere tussenruimte - de zuurstoftoevoer tussen de kolen beter te regelen is, en daarmee ook de verbrandings snelheid van de kolen.

Dit betekent niet dat we hier bij Blue Smoke BBQ tegen losse houtskool zijn, maar bij briketten voelen we ons nu eenmaal comfortabeler.Vuur Als Constante Factor

Met vuur en temperatuur als - min of meer - constante factor wordt het gemakkelijker om je voorgaande goede ervaringen te herhalen, of om je recept of rooktijden met een gerust hart aan te passen om zodoende de minder geslaagde ervaringen te verbeteren.


Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->


Hier Uw Advertentie ?


Mocht u suggesties, commentaar of vragen hebben:

Mail Ons !

Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !