X-Mas Turkey Burn
Alternatief Winter BBQ Feest
U realiseert het u misschien nog niet, maar dit Winter BBQ feest kunt u zelf organiseren voor uw familie en vrienden. Menigeen heeft nu eenmaal de behoefte om dat zalige Kerstfeest uit die sfeer van sociale verplichting en andere truttigheid te halen. Ons recept: maak er een Kerst barbecue van, met als middelpunt een sappige warm gerookte Kerst Kalkoen!
Op deze pagina vindt u de fotos van onze Blue Smoke BBQ X-Mas Turkey Burn 2007.
De Kalkoenen
Voor onze kalkoen barbecue hadden we twee prachtige KellyBronze kalkoenen, een langzaam groeiend ras dat pas na een paar maanden volwassen is. Deze zwarte dieren worden in het open veld gehouden waar ze op natuurlijke wijze de hele dag rond scharrelen. 's Nachts vinden ze beschutting in open schuren met veel stro. Een formule voor werkelijk superieur vlees.
De Kelly Bronze kalkoenen hebben zwarte veren. Die zwarte stoppels op de foto zijn geen teken van slordigheid, maar een teken van kwaliteit. De "supermarkt" kalkoen heeft dezelfde stoppels, maar die zijn onzichtbaar omdat het daar om speciaal gekweekte witte kalkoenen gaat, vaak uit massa-mesterijen.
Onze supporters, warm aanbevolen:
KellyBronze kalkoenen smaken zoals kalkoenen vroeger smaakten!
Voor deze Turkey Burn hebben we twee kalkoenen klaar liggen. De voorste is gepekeld, de achterste ingepoederd met een simpele dry rub van peper en zout. Zoals u ziet hebben wij aan alles gedacht en zijn wij volledig klaar voor een paar uurtjes warm roken...
Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen Recept
Sinds 2004 hebben wij een kalkoen barbecue op Kerstavond. Een kalkoen roken is niet alleen een actieve en gezellige invulling van een feestelijke avond, deze winter barbecue levert ook nog eens een absoluut heerlijke en sappige gegrilde kalkoen op.
Met het Blue Smoke BBQ gepekelde kalkoen recept is een kalkoen grillen vrij gemakkelijk, en het resultaat is de lekkerste geroosterde kalkoen die je ooit geproefd hebt!
Pekelen met Kruiden
Een dag van te voren hebben we een kalkoen in de pekel met kruiden gezet. Klik HIER voor het kruidige pekel recept dat we voor onze kalkoenen gebruiken.
De Kalkoen in de Barbecue
Voor het indirect grillen van grotere stukken vlees of gevogelte hebben wij onze eigen Blue Smoke BBQ techniek ontwikkeld.
We beginnen met de helft brandende kolen. Tijdens een paar uur roken zal het vuur zich over het hele kolenbedje verspreiden. We hebben ook een paar flinke brokken eiken rookhout tussen de houtskool briketten gestopt voor een extra speciale smaak.
Juancho's Split Grill
Voor een lagere temperatuur in de barbecue, betere controle over het vuur, én voor een groter grill oppervlak, richt ik mijn barbecue in voor indirect grillen aan één kant.
Het vet van de vogel bevindt zich op de rug. Door de kalkoenen met de borst omlaag in een ovenschaal te leggen druipt dat vet door het binnenste van de kalkoen naar beneden, naar het borstvlees. Hierdoor blijft het borstvlees sappiger.
De lucht is bevroren, de barbecues roken, lekker aan de borrel. Gezellig warm in de kou!
With Just a Little Bit of Help from My Friends...
Hier wat fotos van onze vrienden, nooit te lam om als proefkonijn of party-animal te fungeren. En ze hebben allemaal hun best gedaan op hun eigen speciale salade, dessert, of ander heerlijk bijgerecht. Tot en met de koffie met cognac en bonbons!
Maak een flinke pan stevige Glühwein, turbo starter voor het winter barbecue feest.
De echte originele reibekuchen von der Ricardo gingen er in als...
We maken een dansje!
Ook gelegenheid voor reflectie.
Kalkoen Omdraaien
Met onze bijzondere gasten gaat het bijzonder goed, na twee uur warm roken zagen ze er zo uit:
Deze was ingewreven met peper en zout.
Deze was van te voren gepekeld.
Na twee en een half uur warm roken hebben we de kalkoenen omgedraaid en op de rug gelegd. Zodoende kon de borstzijde ook wat gelijkmatiger bruin worden.
Het Feest Gaat Verder:
Hier wordt het al wat waziger...
Op dit moment was het allemaal behoorlijk mistig aan het worden, of had ik per ongeluk de instelling van mijn camera niet helemaal goed staan? Of allebei?
Warm Gerookte Kalkoen
Na dik drie uur warm roken bij een temperatuur van tussen de 150 en 180 graden waren de kalkoenen gaar tot op het bot. Van een van de twee brak tijdens het verplaatsen naar de snijplank zelfs bijna een poot af, zie foto hier onder.
Hoewel ik eerst een beetje bang was dat het borstvlees te droog zou zijn, bleek deze zorg volkomen ongegrond.
Het borstvlees van beide KellyBronze kalkoenen was bijzonder sappig, zowel bij de gepekelde als bij de kalkoen die we gewoon met peper en zout ingewreven hadden. In het feestgewoel was een scherpe smaakvergelijking onmogelijk, maar de gepekelde kalkoen was in ieder geval iets pittiger / kruidiger van smaak.
Aanvallen!
Na een paar uur in de geurige rook van twee barbecues, in de kou, warm gehouden door de vuurkorf en de nodige consumpties, hebben de gasten behoorlijk trek!
De kalkoenen waren in minder dan een half uur tot botjes gereduceerd. Iedereen vond ze verrukkulluk!
Op ons Turkey Burn BBQ feest waren de meeste gasten na een paar glazen Glühwein overgestapt op rode wijn. Die ging heel goed samen met de stevige smaak van onze warm gerookte kalkoenen.
And the Party Continues...
Na het eten nog even flink feest gevierd, compleet met polonaise!
Tot diep in de nacht hebben we in de vrieskou buiten bij de vuurkorf gezeten. Lekker warm!
En ook binnen ging het feest verder tot in de zeer kleine uurtjes!