West Texas Country Beans
Pittig BBQ Nevengerecht met Pinto Bonen
Deze West Texas Country Beans zijn niet weg te denken bij een echte Amerikaanse barbecue. Deze bonen horen bij de huifkar of chuckwagon zoals Harley bij Davidson.
Deze Tex-Mex bonen vormen een ideaal gerecht om op of in het kampvuur klaar te maken in een Dutch Oven, zo'n zware gietijzeren kookpot. Wij houden het hier bescheiden en gebruiken een mooi oud koperen pannetje...
A haw, haw, haw, haw... West Texas Beans, Y'all !!!
Barbecue Bonen Recept Ingredienten
Voor dit Blue Smoke BBQ bonen recept heb je de volgende ingredienten nodig:
3 eetlepels |
1 |
1 of 2 |
8 teentjes |
2x 400gr blik |
1/4 kop |
1 |
1/2 theelepel |
1/2 theelepel |
snufje |
Olijf Olie (de gewone, dus niet Extra Vierge) |
grote Ui |
rode Spaanse Pepers (Chilies) |
Knoflook |
Pinto Bonen |
heet Water (of meer, indien nodig) |
Bouillon Blokje |
Komijn Poeder (toko) |
Cayenne Poeder |
Zout (indien gewenst, en naar smaak) |
"Country Bonen" of "Chili Bonen"?
Wij noemen dit "Country bonen" vanwege de ui, de Spaanse peper en de knoflook. Echter, als je er nog wat meer Spaanse pepers aan toevoegt, bijvoorbeeld een stuk of vijf, dan mag je ze ook gerust "Chili bonen" noemen... ;o)
Bereidingswijze: Bonen Koken!
1. |
Hak de ui, chili en knoflook fijn;
|
2. |
Verwarm de olie in een stevige pan en fruit de ui zachtjes; Voeg na een paar minuten de gehakte chilies en knoflook toe; |
3. |
Voeg het komijn poeder toe, blijf regelmatig omroeren, en fruit de uien, chilies en knof tot de uien mooi goudbruin zijn; Komijn poeder is populair in de Mexikaanse keuken, en het geeft dit bonengerecht die typische hartige Tex-Mex smaak. |
4. |
Open intussen de blikken, kap de Pinto bonen in een zeef, en spoel ze goed uit onder koud stromend water; |
5. |
Plet de HELFT van de bonen met een vork; |
6. |
Zodra de ui in de pan goudbruin zijn voeg je de bonen en bonenmassa toe, roer alles goed door elkaar, en voeg wat water toe tot de mix naar jouw gevoel de juiste dikte heeft; |
7. |
Verkruimel het bouillon blokje en roer het door de bonen; |
8. |
Voeg de Cayenne poeder toe, roer goed door en proef de bonenmassa; Voeg eventueel nog wat meer Cayenne peper toe, als je smaakpapillen daar om vragen...
|
9. |
Laat deze Texas beans nog een uurtje of zo op zacht vuur pruttelen zoadat alle smaken zich lekker mengen.
|
10. |
Proef. Als de bonen naar jouw smaak niet zout genoeg zijn, voeg dan een snufje zout toe. (Wij doen dat zelf bijna nooit, maar het is jouw keuze; Het zijn jouw bonen!) |
Suggestie van de PitBoss:
Deze West Texas Country Beans combineren uitstekend bij zowat elke soort Amerikaanse barbecue, maar in het bijzonder bij de Caribische barbacoa, Mexikaanse parilla of Tex Mex barbeque.
Bijvoorbeeld:
Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...
Juanita's Gerookte Kippenpoten
Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!
De Hele Ribeye: Super Rosbief
De combinatie van indirect grillen en warm roken stelt je in staat om een hele ribeye langzaam tot perfectie te garen zonder de buitenkant zwart te blakeren.
Barbecue Technologie...
Dit Texas Bonen gerecht smaakt voortreffelijk bij barbecue vlees. Hier vindt u informatie over barbecue "technologie", indien nodig: