HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

West Texas Country Beans

Pittig BBQ Nevengerecht met Pinto Bonen

Deze West Texas Country Beans zijn niet weg te denken bij een echte Amerikaanse barbecue. Deze bonen horen bij de huifkar of chuckwagon zoals Harley bij Davidson.

Deze Tex-Mex bonen vormen een ideaal gerecht om op of in het kampvuur klaar te maken in een Dutch Oven, zo'n zware gietijzeren kookpot. Wij houden het hier bescheiden en gebruiken een mooi oud koperen pannetje...

Foto van West Texas Country Beans bonen recept door Blue Smoke BBQ. A haw, haw, haw, haw...   West Texas Beans, Y'all !!!


Hier Uw Advertentie ?


Barbecue Bonen Recept Ingredienten

Voor dit Blue Smoke BBQ bonen recept heb je de volgende ingredienten nodig:

3 eetlepels
1
1 of 2
8 teentjes
2x 400gr blik
1/4 kop
1
1/2 theelepel
1/2 theelepel
snufje
Olijf Olie (de gewone, dus niet Extra Vierge)
grote Ui
rode Spaanse Pepers (Chilies)
Knoflook
Pinto Bonen
heet Water (of meer, indien nodig)
Bouillon Blokje
Komijn Poeder (toko)
Cayenne Poeder
Zout (indien gewenst, en naar smaak)

Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!

"Country Bonen" of "Chili Bonen"?

Wij noemen dit "Country bonen" vanwege de ui, de Spaanse peper en de knoflook. Echter, als je er nog wat meer Spaanse pepers aan toevoegt, bijvoorbeeld een stuk of vijf, dan mag je ze ook gerust "Chili bonen" noemen... ;o)

Bereidingswijze: Bonen Koken!


Foto van gehakte chili pepers voor Texas bonen recept door by Blue Smoke BBQ.

1.

Hak de ui, chili en knoflook fijn;
Maak je niet druk om de zaadjes, we hebben het hier over West Texas!
(Doe er nog wat van die Spaanse pepers bij en je maakt heerlijke Chilie Bonen!)


Foto van uien fruiten voor Texas bonen recept door Blue Smoke BBQ.

2.

Verwarm de olie in een stevige pan en fruit de ui zachtjes; Voeg na een paar minuten de gehakte chilies en knoflook toe;

3.

Voeg het komijn poeder toe, blijf regelmatig omroeren, en fruit de uien, chilies en knof tot de uien mooi goudbruin zijn; Komijn poeder is populair in de Mexikaanse keuken, en het geeft dit bonengerecht die typische hartige Tex-Mex smaak.


Foto van rode Pinto bonen voor Texas Country bonen recept door Blue Smoke BBQ.

4.

Open intussen de blikken, kap de Pinto bonen in een zeef, en spoel ze goed uit onder koud stromend water;


Foto van het pletten van bruine bonen voor Texas bonen recept door Blue Smoke BBQ.

5.

Plet de HELFT van de bonen met een vork;

6.

Zodra de ui in de pan goudbruin zijn voeg je de bonen en bonenmassa toe, roer alles goed door elkaar, en voeg wat water toe tot de mix naar jouw gevoel de juiste dikte heeft;


Foto van West Texas Beans bonen recept door Blue Smoke BBQ.

7.

Verkruimel het bouillon blokje en roer het door de bonen;

8.

Voeg de Cayenne poeder toe, roer goed door en proef de bonenmassa; Voeg eventueel nog wat meer Cayenne peper toe, als je smaakpapillen daar om vragen...
(Vergeet niet, we hebben het hier over West Texas!)

9.

Laat deze Texas beans nog een uurtje of zo op zacht vuur pruttelen zoadat alle smaken zich lekker mengen.
Als je meent dat de bonen massa wat te dik wordt, roer er dan stap voor stap wat eetlepels heet water doorheen tot de bonen de juiste consistensie hebben;

10.

Proef. Als de bonen naar jouw smaak niet zout genoeg zijn, voeg dan een snufje zout toe. (Wij doen dat zelf bijna nooit, maar het is jouw keuze; Het zijn jouw bonen!)


Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss:


Foto van West Texas Beans op de BBQ tafel door Blue Smoke BBQ. Deze West Texas Country Beans combineren uitstekend bij zowat elke soort Amerikaanse barbecue, maar in het bijzonder bij de Caribische barbacoa, Mexikaanse parilla of Tex Mex barbeque.

Bijvoorbeeld:

Blue Smoke Highway Chicken

Foto van Blue Smoke Highway Chicken Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...

Juanita's Gerookte Kippenpoten

Foto van Juanita's Gerookte Kippenpoten door Blue Smoke BBQ. Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!

De Hele Ribeye: Super Rosbief

Foto van Rosbief van Hele Ribeye in de Weber Grill. De combinatie van indirect grillen en warm roken stelt je in staat om een hele ribeye langzaam tot perfectie te garen zonder de buitenkant zwart te blakeren.



Hier Uw Advertentie ?



Barbecue Technologie...

Dit Texas Bonen gerecht smaakt voortreffelijk bij barbecue vlees. Hier vindt u informatie over barbecue "technologie", indien nodig:




Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !