HOME | Over Ons | Onze Manieren... | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | Links | RECEPTEN

Blanke Saus met Dragon

Niet al onze barbecue saus recepten zijn even scherp of kruidig. Deze zachte saus met dragon past heel mooi bij de wat subtielere smaken van varkensvlees, kalfsvlees en gevogelte.

Voor deze witte saus maken we eerst een roux van boter en bloem die we met een scheutje room mooi glad maken. Vervolgens voegen we aan de romige saus een smaak basis toe door middel van kippenbouillon en een paar eetlepels van het vocht uit de druipbak onder het vlees in de barbecue.

Dan maken we er een fijne kruidige saus van door toevoeging van dragon en peper. Tot slot geven we de zacht pittige dragon saus de gewenste consistentie door toevoeging van witte wijn.

Foto van Blanke Saus met Dragon.


Hier Uw Advertentie ?


Ingrediënten

Zorg dat je de volgende ingredienten klaar hebt staan voordat je met de bereiding van dit blanke dragon saus recept begint:

50 gram
50 gram
100 ml
1 blokje
1/4 liter
2 eetlepels
1 - 2 eetlepels
1/2 theelepel
voldoende
naar smaak:
boter (ongezouten)
bloem
room (of koksroom)
kippenbouillon (10 gram)
heet water
vocht uit de druipbak van de barbecue
dragon, fijngehakt
zwarte peper korrels, halfgrof gemalen
droge witte wijn
zee zout (zonder jodium)



Hier Uw Advertentie ?

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->

Bereidingswijze


Deze blanke dragon saus is redelijk eenvoudig te bereiden:


1.

Foto van een Roux gemaakt van 50gr boter en 50gr bloem. Maak een roux door in een kleine pan 50 gram boter te laten smelten zonder bruin te laten worden, en er vervolgens geleidelijk 50 gram bloem door te roeren.

Laat de bloem twee minuten garen op laag vuur onder voortdurend doorroeren;

2.

Foto van een Roux gemaakt van 50gr boter, 50gr bloem en 100ml room. Roer er vervolgens 100 ml room door tot het mengsel weer tegen de kook aan zit, en blijf nog een minuutje door roeren op laag vuur;

3.

Foto van de Blanke Saus na toevoeging van 250ml kippen bouillon. Maak de bouillon door een 10 grams blokje kippen bouillon in 250 ml heet water op te lossen; Roer deze warme kippen bouillon door de saus tot de saus weer glad is;

(het gekke is, door vocht toe te voegen wordt het mengsel dikker!)

4.

Foto van het vocht dat uit de druipbak van de kerstkalkoen geschept is. Schep wat vocht uit de druipbak onder het vlees op de barbecue en voeg hiervan 2 eetlepels toe aan de saus en roer tot de saus weer glad is;

5.

Foto van de Blanke Saus na toevoeging van het vocht uit de druipbak, Dragon en Gemalen Zwarte Peper. Roer 1 tot 2 eetlepels fijngehakte dragon en 1/2 theelepel halfgrof gemalen zwarte peperkorrels door de saus;

6.

Foto van de Blanke Saus met Dragon. Roer geleidelijk - scheut voor scheut - droge witte wijn door de saus tot de saus de juiste dikte heeft. Hou de saus op laag vuur zodat hij niet aan brandt;

7.

Proef de blanke saus en voeg zee zout toe naar smaak;




Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss


De zachte smaak van deze romige saus met dragon combineert goed met:

Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen

Foto van Gepekelde & Warm Gerookte Kalkoen Sinds twee jaar gaat er bij ons op Kerstavond een kalkoen de barbecue op. Dit is niet alleen een actieve invulling van een feestelijke avond, het is nog fantastisch lekker ook!



Hier Uw Advertentie ?




Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !