HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Varken Spareribs

Van Baby Back Ribs tot Krabbetjes...

Waarschijnlijk zijn varkens spareribs het meest popolaire barbecue vlees ter wereld. Mals en sappig vlees, met een handig botje waardoor je het lekker met de handen kunt eten. Een soort sate babi waar van nature al een stokje aan zit! Op deze pagina vind u informatie over van allerlei soorten varken spare ribs, met verwijzingen naar mooie spareribs recepten voor de barbecue.

Foto van warm gerookte Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ.

Hier bij Blue Smoke BBQ roken we onze varken spareribs liefst een uurtje of vier bij een gematigde temperatuur - zo tussen de 120 en 160 graden celcius - totdat je het vlees zo van de botjes kunt zuigen zonder de tandjes te gebruiken...

De spareribs op bovenstaande foto zijn eigenlijk baby back ribs. In onze lokale supermarkten en slagerijen ben ik de gewone ("echte") varkens spareribs nog niet tegengekomen.

Geen probleem! Van mijn Amerikaanse vrienden begrijp ik dat dat het zo prima is...


Chinese Char Siu Sparerib Slab

Foto van Varkensribben uit de Supermarkt. Soorten Spareribs

"Baby back ribs" en "krabbetjes" zijn een bepaald soort varkensribben.

Voor zover ik weet heb je 3 soorten varkensribben, die we hier bij Blue Smoke BBQ als het ons zo uitkomt voor het gemak allemaal "spare ribs" noemen:

Babyback Ribs ("Vlees Ribben")

Spare Ribs

Krabbetjes


Hier Uw Advertentie ?


Babyback Ribs

Baby back ribs, ook wel "vleesribben" genoemd, komen uit het gedeelte van de ribben dat tegen de ruggegraat aan ligt, uit de rug van het varken dus;

Babyback ribs zijn tamelijk krom en bevatten naar verhouding veel en erg mals vlees;


Spareribs

Spare ribs komen uit het middelste deel van de ribben, dus uit de flank van het varken;

Spare ribs zijn wat vlakker van vorm dan de babyback ribs, en ze zijn vaak ook groter; Het vlees van Spareribs is over het algemeen wat minder mals dan dat van de babyback ribs, het is daarentegen wel wat sterker van smaak;


Krabbetjes

Krabbetjes komen uit het deel van de ribben dat tegen het borstbeen aan ligt;

Krabbetjes zijn te herkennen aan de stukjes kraakbeen aan het eind waarmee ze aan het borstbeen vastgezeten hebben;

Aan krabbetjes zit naar verhouding niet zo gek veel vlees, maar wát er aan zit is ongelooflijk lekker!Foto van het verwijderen van het taaie vlies van de holle kant van de rib slab.

Spareribs Voorbereiden

Klik HIER voor een speciale pagina waarop we laten zien hoe we hier bij Blue Smoke BBQ onze spareribs optimaal voorbereiden voor een fantastisch barbecue resultaat.
Hier Uw Advertentie ?


Suggestie van de PitBoss:


Honing Mosterd Spare Ribs

Foto van Barbecue Honing Mosterd Spare Ribs - door Blue Smoke BBQ Na een paar uur warm roken vormt het zachte vlees van deze pittig-zoete barbecue Honing-Mosterd Spareribs een mooi contrast met de textuur van het krokante korstje.

Chinese Rode Ribben

Foto van Chinese Rode Ribben. Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!

Singapore Spareribs!

Foto van Singapore Spareribs door Blue Smoke BBQ. Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!

Gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes

Foto van warm gerookte en geglazuurde Oosterse krabbetjes Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!
Hier Uw Advertentie ?
Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!
Keep Smokin' !