Maleise Rijst (Nasi)
Rijst met Sjalotten, Gember en Knoflook
Dit Maleisische rijst gerecht is een heerlijk zachte compagnon bij uw Aziatische barbecue zoals gegrilde saté of geroosterde kip.
Dit rijst recept komt uit Maleisië waar het zelfs bij het ontbijt gegeten wordt. Bij gebruik van ongeparfumeerde rijst schrijft het receptpandan blad voor, waardoor de rijst een heerlijk aroma krijgt. U kunt ook uit gaan van pandan rijst waardoor het pandan blad eventueel kan vervallen.
Ingrediënten
Voor ditMaleisisch recept heb je de volgende ingredienten nodig:
2 koppen |
2 stuks |
4 tenen |
3 cm |
2 eetlepels |
3 koppen |
3 stuks |
Pandan Rijst |
Pandan blad (niet strikt nodig bij pandan rijst) |
Knoflook |
Verse Gember (van ongeveer 3cm dik) |
Roomboter |
Kippen Bouillon |
Sjalotten(niet te klein) |
Bereidingswijze
- |
Pel de knoflook en kneus de tenen; |
- |
Schil de gember, snij in 3 delen, en kneus; |
- |
Was de pandan bladeren en leg ze in een dubbele knoop zodat ze in de pan bij de rijst passen; (Bij gebruik van pandan rijst kunnen de pandan bladeren vervallen) |
- |
Breng de rijst samen met de knoflook, pandanblad, gember, boter in de kippen bouillon aan de kook, en laat het geheel doorkoken tot er nog een dun laagje bouillon boven de rijst over blijft en gaatjes in de rijst zichtbaar worden; |
- | Doe dan het deksel op de pan, draai het gas op klein, en laat nog 7 minuten zachtjes doorgaren; |
- |
Draai na 7 minuten het gas uit; |
- |
Pel de sjalotten, snipper, en fruit tot bruin en een beetje knapperig; |
- |
Vis het meegekookte pandan blad en de stukjes gekneusde gember uit de rijst; |
- |
Roer de sjalotten door de rijst. |
Suggestie van de PitBoss:
Deze Maleise Nasi smaakt heerlijk bij saté of warm gerookte kip, en deze simpele Nasi Goreng past natuurlijk bij alle vormen van Oosterse barbecue.
Barbecue Babi Pangang !
Deze originele Babi Pangang is tamelijk makkelijk op de barbecue te maken, en je weet echt niet wat je proeft...
Ontdek HIER de heerlijke Indische barbecue!
Chinese Rode Ribben
Deze baby back ribs hebben we eerst een nachtje in de Chinese Cha Siu marinade gehad, en na 3 uur warm roken zijn we begonnen met de Cha Siu glazuur tot ze mooi rood glansden!
Singapore Spareribs!
Deze exotische spareribs hebben eerst een hele nacht in de Singapore Marinade gelegen, en zijn tijdens het laatste uurtje roken een paar keer ingekwast met Singapore Glazuur!
Gerookte en Geglazuurde Oosterse Krabbetjes
Het idee voor deze Oosterse krabbetjes kreeg ik in een flits toen ik in de supermarkt het varkensvlees stond te bekijken. Ik herkende die schatjes meteen als gemakkelijk en lekker borrelhapje van de grill!
Edgar's Losie Foroe - Surinaamse BBQ Kip
Zoals vele Surinaamse mensen, heeft onze vriend Ed een aangeboren kooktalent. Dit Surinaamse Losie Foroe recept, Surinaams voor Gegrillde Kip, is een van zijn favorieten.
Blue Smoke Warm Gerookte Kip #2
Als we de kip met de borst omlaag grillen dan kan het vet van de rug tijdens het garen mooi in het borstvlees zakken. Met sappiger borstvlees als resultaat!
Blue Smoke Highway Chicken
Kip... Stel je voor dat je je kip van de Leuvensesteenweg of de Edammerdijk moet schrapen nadat er eerst vijf vrachtwagens en een auto met caravan over heen zijn gegaan...
Juanita's Gerookte Kippenpoten
Toen op een dag in juni de hele kippen uitverkocht waren, begon voor ons een nieuw tijdperk... Met "Juanita's Gerookte Kippenpoten" gingen wij een hete zomer tegemoet!