Rode Koolsla No. 3
Bij barbecue hoort salade. Deze robuuste rode koolsla met stukjes appel smaakt heerlijk fris bij de stevige smaak van gerookt vlees van de barbecue zoals gerookte kip of gerookte spareribs. Fijngesnipperde sjalotjes en Spaanse peper geven aan deze kleurige rauwkost salade een pittig accent.
Dit snelle koolsla recept is gemakkelijk te maken terwijl het vlees in de barbecue ligt te roken en laat zodoende meer dan genoeg tijd voor een biertje of een Caballo Negro en een goed gesprek met je vrienden.
Je kunt deze rode coleslaw gerust een paar uur van te voren maken, dan heb je helemaal veel tijd over om tijdens de barbecue samen met je vrienden de problemen van deze wereld op te lossen...
De Ingrediënten
In dit rode koolsla recept gaan de volgende ingredienten:
4 Eetlepels |
2 Eetlepels |
1 Eetlepel |
1 Eetlepel |
1 Theelepel |
1 |
2 |
1
|
1/4 Theelepel |
1/4 Theelepel |
500 gram |
Olijf Olie (liefst extra vierge) |
Witte Balsamico Azijn |
Mayonaise |
Mosterd |
Suiker |
Appel, in kleine stukjes |
Sjalotjes, fijngehakt |
Spaanse Peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt |
Zwarte Peper, half-grof gemalen |
Zeezout, half-grof gemalen |
verse Rode Kool, fijngesneden |
Bereidingswijze
Mengen!
De bereiding van dit Rode Coleslaw recept gaat als volgt in zijn werk:
- |
Verwijder zaad en zaadlijsten uit de Spaanse peper en hak de peper overdwars in dunne reepjes; |
- |
Snipper de sjalotjes; |
- |
Doe alle ingredienten behalve de rode kool en de appel in een schaal en meng goed door elkaar; |
- |
Indien nodig, snipper de kool; |
- |
Meng de rode kool snippers goed door het mengsel in de schaal; |
- |
Zet de rode kool sla liefst nog een uurtje in de koelkast alvorens op te dienen; |
- |
Vlak voor het opdienen: Schil en snipper de appel, en meng door het mengsel in de schaal; |
Suggestie van de PitBoss:
Deze fris pittige rode koolsla combineert heel mooi met:
Blue Smoke Warm Gerookte Kip
Er moeten minstens duizend manieren bestaan om een kip klaar te maken... Maar op déze
manier maak je zelfs van de eenvoudigste en goedkoopste diepvrieskip een echte delicatesse.
Blue Smoke Barbecue Friet
Als je deze warm-gerookte aardappelen eenmaal geproefd hebt, zul je de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te gaan maken zodra je een vrij plekje ziet op het grill-rooster...
Hou je soms niet van rode kool, geen probleem:
Juanita's Amerikaanse Koolsla
Dit is een vrij robuuste salade die enige tijd van tevoren klaargemaakt kan worden. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.