HOME | Over Ons | Onze Manieren.. | Over Warm Roken | Indirect Grillen | De Voordelen | WINTER BBQ | BLUE SMOKE RECEPTEN

Vijf Kruiden Poeder

Het traditioneel Chinees Vijf Kruiden Poeder recept is een mengsel van (hoe anders...) vijf specerijen: Peper, Kruidnagel, Ster Anijs, Kaneel en Venkel.

Deze potente specerijen mix smaakt heel sterk en dient een beetje voorzichtig - met eerbied - toegepast te worden. Het bevat alle basis-smaken: zoet, zuur, zout, bitter en scherp.

Vijfkruiden Poeder Zelf Maken of Kopen?

Chinees Vijfkruiden Poeder kunt u kant en klaar kopen - in een potje of blikje - in de toko of in de betere supermarkt. Net als bij curry poeder kan de samenstelling van kant en klaar Chinees Vijf Kruiden Poeder nogal verschillen.

Mee Chun's Chinees 5-Kruiden Poeder Aan sommige kant en klare Vijf Kruiden mixen zijn een of meerdere specerijen toegevoegd, en is in feite sprake van bijvoorbeeld "Zeven Kruiden Poeder". In andere kant en klare Vijf Kruiden Poeders zijn een of meerdere ingrediënten vervangen door andere specerijen.

Bijvoorbeeld, in het Vijf Kruiden Poeder gemaakt door de Mee Chun Canning Company (Hong Kong, zie de foto hier naast) zijn de gemalen kruidnagelen vervangen door gember poeder.

Ook al lijkt het niet origineel, dit commerciele specerijen mengsel smaakt beslist niet verkeerd. Maar u zult begrijpen, er gaat niets boven zelf vijf kruidenpoeder maken met uw eigen verse specerijen.


Hier Uw Advertentie ?


Zelf 5 Kruiden Poeder Maken!

5 Kruiden Poeder kunt u ook vrij eenvoudig zelf maken. Door zelf vers te malen krijgt u een specerijen mengsel dat veel zuiverder en voller van smaak is!

Hier is het recept:


Hier Uw Advertentie ?


Vijf Kruidenpoeder Ingrediënten

In het Chinees vijf kruidenpoeder gaan de volgende ingredienten:

2 theelepels
 
8
1/2 theelepel
3 theelepels
3 theelepels
Szechuan Peper korrels of
Zwarte Peper korrels, geroosterd en gemalen;
Ster Anijs, geroosterd en gemalen;
Kruidnagel, gemalen;
Kaneel, gebroken, gemalen;
Venkel Zaad, gemalen;


Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.
                              Bezoek ook onze andere paginas!
  --->


Hier Uw Advertentie ?


Vijf Kruidenpoeder Bereidingswijze

De bereiding van dit specerijen mengsel met 5 kruiden is even een beetje werk, maar in feite is het betrekkelijk eenvoudig.

-

Rooster de Peperkorrels en de Steranijs twee minuten in een droge hete koekenpan;

-

Maal de Peperkorrels en de Steranijs in een vijzel, koffiemolen of keuken machine tot een fijn poeder;

-

Breek de Kaneel stokjes in kleine stukjes, en maal in een vijzel, koffiemolen of keuken machine tot een fijn poeder;

-

Maal respectievelijk de Kruidnagelen en de Venkel zaadjes tot een fijn poeder;

-

Meng de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals totdat een mooi egaal poeder is ontstaan.

Droog, donker, koel en goed afgesloten opbergen, dan blijft dit verse vijf kruidenpoeder wekenlang optimaal voor gebruik. Bewaar de specerijen mix echter niet te lang want je zult merken dat na een paar maanden je eigen gemaakte super poeder afzwakt naar de ordinaire "winkel-kwaliteit".   ;o)



Hier Uw Advertentie ?


Suggesties van de Pit Boss

Juancho gebruikt Chinees Vijfkruiden Poeder onder andere in de volgende barbecue recepten:

Geglazuurde Oosterse Kalfsribben

Foto van de Geglazuurde Oosterse Kalfsribben door Blue Smoke BBQ. Deze makkelijke "low and slow" warm gerookte en geglazuurde orientaalse kalfsribben zijn lekker kruidig, zoet en rokerig. Hoewel kalfs spareribs niet zo vet zijn als varkens spareribs, en hoewel ik ze laat garen tot ze "van het bot vallen", blijven ze verassend sappig.

Surinaams Geroosterd Varken (Losie Agoe Metie)

Foto van Surinaams Geroosterd Varken In Suriname wordt dit geroosterd varken Losie Agoe Metie genoemd. Mijn vriend Edgar maakt het gewoonlijk op Kerstavond. Iedereen die langs komt moet een stuk proeven.
En Brada! - het is lékker!




Hier Uw Advertentie ?




Hier Uw Advertentie ?


Bij Blue Smoke BBQ zijn we gek op chili pepers!




Keep Smokin' !